Blog

donderdag 15 februari 2018
Westenschouwen, parel van Schouwen-Duiveland
Tags: vakantie Schouwen-Duiveland, wandelvakantie Zeeland, Westenschouwen
Westenschouwen, prachtig vakantieoord op Schouwen-Duiveland.

Wie een vakantie aan de kust van Zeeland zoekt en ook nog eens van bossen, ruimte en rust houdt, moet zich zeker eens gaan oriënteren op een vakantie in Westenschouwen.
Westerschouwe heeft brede en schone stranden, prachtige duinen en de boswachterij Westenschouwen is een uniek bos met vele wandelroutes, ook langs de duinen, de zogenaamde meeuwenroute. De natuur van Westenschouwen is uniek en trekt jaarlijks vele mensen voor een vakantie Schouwen-Duiveland. Je vindt in Westenschouwe de mooiste vakantiehuizen van Zeeland, campings en hotels. Kortom, als je een mooie plaats op Schouwen-Duivenland zoekt voor een vakantie in de natuur en aan de Zeeuwse Kust is het huren van een vakantiehuis op Westenschouwe een goede keuze. De kans is groot dat je op Westenschouwen herten tegenkomt, de uitgestrekte bossen herbergen veel unieke dieren waaronder damherten.

Burgh-Haamstede, ligt op enkele kilometers van Westenschouwe.

De bekende badplaats Burgh-Haamstede ligt op enkele kilometers van Westenschouwen en ook daar is de natuur op zijn mooist. Ook in Burgh-Haamstede vind je bossen, duinen en prachtige natuurgebieden. Je vindt ook hotels en bed and breakfast in deze omgeving. Westenschouwen en Burgh-Haamstede 2 parels van Schouwen-Duiveland.  Voor die mensen die een natuur of wandelvakantie in Zeeland willen boeken, een uitstekende keuze.
Written by: Webmaster on 07:08
No comments
woensdag 14 februari 2018
Veel zonuren in Zeeland
Tags: strandhuisje, strandvakantie, vakantiehuis Zeeland, zonuren in Zeeland
Waarom een strandvakantie Zeeland gunstig is.

Wie een strandvakantie in Nederland wil boeken, doet er goed aan te kijken naar het aantal zonuren. In 2017 was Zeeland de provincie in Nederland met de meeste zonuren.  In het meestation Vlissingen bleek dat in 2017 meer zonuren had dan elders in Nederland. Ook andere jaren is Zeeland vrij zonzeker.  Een reden om voor een strandvakantie in Nederland een vakantiehuis Zeeland te boeken.

Aantal zonuren in Zeeland,.

Wil je weten wat de gemiddelde zonuren in Zeeland in bijvoorbeeld juni, juli of augustus zijn?  Kijk dan eens op de website klimaatinfo/zeeland.

Vakantiehuis Zeeland of strandhuisje Zeeland huren?

Wie een strandvakantie in Zeeland wil boeken, kan een vakantiehuisje huren of gaan voor een strandhuisje.  Een strandhuisje staat meestal aan de rand van de duinen en op het strand en je hebt meestal zeezicht. Je loopt als het ware vanuit je strandhuisje zo het strand op en de zee in. Voor diegenen die een luxe strandvakantie willen boeken, is een strandhuisje minder geschikt.  Voor een luxe vakantie Zeeland kan je beter een hotel boeken of een luxe vakantiewoning.  Een 2 persoons strandhuisje in Zeeland is ook ideaal voor een romantische vakantie.  Samen genieten van het strand, de zee en de zondsondergang. Romantischer kan het haast niet. Laat de zon in Zeeland maar schijnen.
Written by: Webmaster on 07:02
No comments
dinsdag 13 februari 2018
Cadzand-bad, voor een wellness vakantie aan zee
Tags: jacuzzi, vakantiehuis Cadzand-Bad, vakantiehuis met sauna, wellness vakantie Cadzand-Bad
Waarom Cadzand-Bad een bijzondere en heilzame vakantiebestemming is.

De badplaats Cadzand-Bad ligt in Zeeuws-Vlaanderen ( Zeeland ) en is een ideale locatie voor een strandvakantie, vakantie aan zee of kuur vakantie.
Het huren van een vakantiehuis in Cadzand-Bad biedt je enorm veel mogelijkheden om het beste uit je vakantie Zeeland te halen. Van een strandvakantie, wellness vakantie, kuurvakantie tot watersport vakantie. In Cadzand-Bad is bijna alles mogelijk.  Ook voor een yoga of kuur vakantie aan zee.

Cadzand- Bad is een heilzame badplaats.

Als heilzame zee badplaats, heeft Cadzand-Bad een unieke positie in het vakantie aanbod in Zeeland.  Net als Domburg, die andere kuurplaats aan de Zeeuwse Kust, is aangetoond dat het zeewater heilzaam is. Dat vertaalt zich in de praktijk in een uitgebreid aanbod van kuurreizen, wellness vakanties en therapieën.  Een reden om een vakantiehuis in Cadzand of Cadzand-Bad te huren. 

Wellness vakantiehuis in Cadzand-Bad boeken.

Voor de wellness liefhebber is het mogelijk een vakantiehuis in Cadzand-Bad met sauna of jacuzzi te boeken. Dan is je vakantie nog relaxter.  De combinatie heilzaam zeewater, sauna of jacuzzi en de heerlijke zeelucht maakt dit tot de meest ontspannende en helende vakanties van Zeeland.


Written by: Webmaster on 12:56
No comments
vrijdag 9 februari 2018
Vakantiehuis in Kamperland huren
Tags: vakantie Kamperland, vakantie met kinderen, vakantiehuis Kamperland
Waarom Kamperland in Noord-Beveland een perfecte vakantie bestemming is.

Kamperland is een geliefde vakantiebestemming.  Door de perfecte ligging in de nabijheid van het Veerse Meer, de Noordzee én de Oosterschelde is Kamperland gewild als vakantiebestemming bij fietsers, wandelaars, watersporters, vogelaars, senioren en rustzoekers.  OOk perfect voor een vakantie met kinderen. De redacteur van deze blog woont zelf in Kamperland en mag het hele jaar ervaren doe divers deze omgeving is.  Onlangs nog zag hij ijsvogels en zwarte zwanen in Kamperland.

Vakantie in kamperland met kinderen.

Kamperland is ook iedeaal voor een vakantie met kinderen. Lekker zwemmen in het Veerse Meer of de Noordzee, genieten van een vakantiehuis of vakantiebungalow op één van de Roompot Vakantieparken of heerlijk pannenkoeken eten in het pannenkoekenhuis bij Vrouwenpolder.  Kinderen kunnen met hun ouders volop genieten in Kamperland.  ook voor een bezoek aan een zeehonden centrum, Neeltje Jans of een natuurgebied.  wat dat betreft heeft kamperland behalve vakantieplezier ook educatie te bieden.

Vakantiehuis Kamperland huren.

Veel vakantiehuizen in Kamperland zijn kindvriendelijk.  Kindvriendelijk betekent niet alleen een kinderbedje, box of kindvriendelijk meubilair maar ook een kindvriendelijke omgeving.  Zo zijn de stranden in Kamperland breed en schoon en is er in de zomer permanent toezicht door de kustwacht. 
Je kunt een vakantiehuis Kamperland huren voor 2, 4 of 6 personen maar er zijn ook grote vakantiehuizen Kamperland te huur voor groepen van 12, 14, 16, 18 of 20 personen. Kortom, een vakantie in Kamperland, Noord-Beveland, is voor bijna iedereen geschikt.
Written by: Webmaster on 14:41
No comments
woensdag 31 januari 2018
Watersnoodramp 1953 Zeeland
Tags: deltawerken, Neeltje Jans, vakantie Zeeland, watersnoodmuseum, watersnoodramp 1953 Zeeland
Op 31 januari en 1 februari 1953 voltrok zich de watersnoodramp.

Deze watersnoodramp werd veroorzaakt door een stormvloed met zeer hoog water en een zware noordwesterstorm stuwde het water van de Noordzee op tot enorme hoogten. Onder andere een groot gedeelte van de provincie Zeeland, de Zuid Hollandse Eilanden en West Brabant liep onder water.Meer dan 1800 mensen verloren op die dagen in 1953 het leven, duizenden dieren vonden de dood en vele huizen werden vernietigd. Tot de dag van vandaag is de watersnoodramp van 1953 één van de grootste natuurrampen die Nederland en met name Zeeland getroffen heeft.

De Deltawerken.

De watersnoodramp van 1953 vormde de directe aanleiding ttot de Deltawerken en de aanleg en verzwaring van dijken. In het watersnoodmuseum van Zeeland kan je alles zien over de watersnoodramp. Op 1 februari organiseren het watersnoodmuseuem en de Gemeente Schouwen Duiveland een herdenking over de watersnoodramp 1953. De Deltawerken, waaronder de Oosterscheldekering zorgde voor veel veiligheid. Het Deltaplan is een enorm plan om de inwoners van onder andere Zeeland te beschermen tegen hoog water, de zeearmen kunnen worden afgesloten en de veiligheid van de inwoners en toeristen gegarandeerd.

Tijdens je vakantie Zeeland kennis maken met de waterwerken.

Indien u een vakantiehuis in Zeeland hebt gehuurd en Zeeland met de auto, fiets, scooter, boot of motor wilt verkennen, is dat het ideale moment om met eigen ogen te zien wat de waterwerken betekenen. Bezoek Neeltje Jans bij Kamperland en het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Bekijk de Deltawerken met eigen ogen en zie ook wat de NoordZee, Oosterschelde, Westerschelde en Veerse Meer voor een vakantie in Zeeland betekent.  een vakantie in Zeelans is genieten van water en zee maar ook een mogelijkheid om een stuk geschiedenis te leren kennen die zijn weerga niet kent.
Written by: Webmaster on 07:48
No comments
donderdag 25 januari 2018
Educatieve vakantie Zeeland
Tags: deltawerken, educatieve vakantie, Neeltje Jans, waterwerken, zeehonden kijken, vakantie Zeeland
Zeeland biedt veel mogelijkheden voor een educatieve vakantie.

Wie een vakantie ook ziet als een leermoment.  Een periode om ervaringen op te doen, nieuwe feiten te leren kennen en de horizon te verbreiden, moet zeker eens kijken naar de educatieve mogelijkheden voor wat betreft een vakantie in Zeeland. Ook voor een groepsvakantie of vakantie met kinderen biedt Zeeland ongekende mogelijkheden. 

Deltawerken Neeltje Jans, voor educatie vakantie Zeeland.

Na de waternoodsramp van 1953 in Zeeland zijn de deltawerken gebouwd. Pure noodzaak want Nederland ligt voor het grootste gedeelte onder de zeespiegel. De Deltawerken zijn behalve zeer effectief en noodzakelijk ook zeer indrukwekkend. Duizenden mensen komen per jaar de deltawerken bekijken.  Een ander woord voor de deltawerken is de stormvoedkering. Zoals het woord al zegt om de storm en hoog getij te te kunnen keren en ervoor te zorgen dat Nederland niet onder water komt te staan.  Voor het educatieve vakantie gedeelte bezoek je het Deltapark Neeltje Jans, hier vind je alles over de geschiedenis van de watersnoodramp 1953, de deltawerken en de historische achtergrond.  Een zeer interessant project voor zowel volwassenen als kinderen.

Zeehonden kijken tijdens vakantie in Zeeland.

In Zeeland vind je zeehonden en bruinvissen. Ze leven in de voordelta van de Noordzee, de Westerschelde, Oosterschelde en het Grevelingenmeer.  Op zeehonden safari kun je deze unieke dieren zien. Er zijn twee soorten zeehonden te spotten in Zeeland, de gewone zeehond en de grijze zeehond. In Stellendam vind je een zeehonden opvang die perfect past binnen een educatieve vakantie in Zeeland. Je kunt als je wilt in dit zeehondencentrum een dagje meelopen als vrijwilliger.

Historische steden in Zeeland.

Zeeland heeft veel historische steden zoals Middelburg, Veere, Goes en Zierikzee. Het bezoeken van een oude stad past ook prima binnen het programma van een educatieve vakantie in Zeeland.
Written by: Webmaster on 09:29
No comments
zondag 21 januari 2018
Vakantie aan Veerse Meer
Tags: kamperen aan Veerse Meer, Roompot, vakantiehuis Veerse Meer, vakantie aan Veerse Meer
Waarom het Veerse Meer ideaal is voor een vakantie in Zeeland.

De meeste mensen die een vakantie Zeeland boeken verblijven in een vakantiehuis aan de Noordzee. Minder bekend is het Veerse Meer, een ideale plek voor rustzoekers, watersporters en mensen die een vakantiehuis in Zeeland willen huren voor een vakantie met kinderen.  Maar wat weten we eigenlijk over het Veerse Meer?

Het Veerse Meer is een kunstmatig aangelegd meer met een kustlengte van 55 kilomter. Het heeft een gemiddelde diepte van 5 meter maar op sommige plaatsen is het Veerse Meer maar liefst 25 meter diep. Op dit meer vind je meer dan 13 eilandjes. Bekende plaatsen aan het Veerse Meer zijn Veere, Kortgene, Kamperland en Wolphaartdijk. Dit zijn allen watersportplaatsen met een eigen jachthaven.  Dat maakt een vakantie aan het Veerse Meer ideaal voor watersporters.  Ook voor een vakantie met de eigen boot want veel vakantiehuizen en vakantieparken aan het Veerse Meer hebben een eigen jachthaven. Rond het Veerse Meer vindt u 3500 liglaatsen voor pleziervaartuigen.

Vakantiehuis huren aan het Veerse Meer.

Voor wie een vakantiehuis wil huren aan het Veerse Meer, er zijn vele mogelijkheden. Ook voor een verblijf in een Roompot Vakantiepark. Onder andere vakantiehuizen Veerse Meer in Kamperland, Veere, Arnemuiden, Wolphaartsdijk, 's Heer Arendskerke, Meliskerke en Lewedorp zijn zeer geschikt voor een watersport vakantie aan het Veerse Meer.

Kamperen aan het Veerse Meer.

Ook voor wie een goedkoop vakantieadres aan het Veerse Meer zoekt, zijn er vele mogelijkheden zoals campings aan Veerse Meer. Bekend zijn onder andere Camping 't Veerse Meer, vakantiepark de Paardekreek, RCN camping de Schotsman in Kamperland.


Written by: Webmaster on 09:18
No comments
donderdag 2 november 2017
Blog website vakantiehuis-zeeland.be
Tags: vakantie, vakantiehuizen, Zeeuwse Kust, vakantie Zeeland
Zeeland, fantastische vakantie locatie in Nederland.

Via deze blog houden we u op de hoogte omtrent alles wat met een vakantie in Zeeland te maken heeft. Niet alleen informatie over beschikbare vakantiehuizen in Zeeland maar ook informatie over evenementen, beurzen en braderieën.  De Zeeuwse Kust is ongeëvenaard qua schoonheid, ruimte en recreatie mogelijkheden. Perfect voor een vakantie met uw partner, kinderen, hond of vereniging.

Strandvakantie of actieve vakantie in Zeeland?

Of u nu een actieve vakantie zoals een wandelvakantie of fietsvakantie in Zeeland wilt boeken of zin hebt in een relaxe strandvakantie,  het leven in Zeeland is het hele jaar door goed en zeker in de lente, zomer en herfst. De vele goede restaurants en strandtenten voorzien u graag van heerlijke hapjes en drankjes en de gastvrijheid van de Zeeuwen en de ondernemers staat buiten kijf.

Veel Vlamingen bezoeken Zeeland.

Als u Zeeland bezoekt, merk u al snel dat u niet de enige Vlaming bent die geniet van ruimte, een prachtige kust en heerlijk culinair genieten.  Zeeland is een top vakantie bestemming voor veel Vlamingen.  Veel Vlamingen ontdekken Zeeland op de fiets en komen er ieder jaar weer terug.
Written by: Webmaster on 15:50
No comments