Breskens, de parel van Zeeuws Vlaanderen

Breskens is een plaats met bijna 5.000 inwoners in Zeeuws-Vlaanderen.

In verband met de strategische ligging van Breskens werden er in de tweede wereldoorlog door de Duitse Bezetters veel bunkers en forten gebouwd. Op 11 september 1944 werd Breskens getroffen door een bombardement van met name Engelsen en veel woningen in Breskens werden vernietigd. Breskens werd later weer opgebouwd en is nu weerde parel van Zeeuws Vlaanderen wat onder andere ook komt door de belangrijke veerdienst Breskens-Vlissingen. Je vindt in de omgeving van Breskens vele bungalowparken en vakantiehuisjes want wie in Breskens zijn vakantie viert kan snel elders in Zeeland zijn.

Veel bezienswaardigheden in Breskens.

Er zijn veel bezienswaardigheden in Breskens met als blikvangers het Visserijmuseum, de vuurtoren, de Sint-Barbarakerk, de grote gereformeerde kerk en de Sionkerk. Maar ook de molen van Risseeuw is zeker de moeite waard om te bezoeken. En niet te vergeten de veerpont van Breskens naar Vlissingen.

Vanuit Breskens naar Cadzand-Bad.

Met de veerboot ben je zo vanuit Breskens in Vlissingen en Middelburg, maar je bent ook zo in Cadzand-Bad, misschien wel de mooiste en bekendste badplaats bij onze buren in Vlaanderen. Duizenden Vlamingen bezoeken jaarlijks Cadzand-Bad voor een weekendje weg of vakantie. De overtocht van Breskens naar Vlissingen of Vlissingen-Breskens is een unieke ervaring en je fiets kan eventueel mee. Vanuit het dek van de veerboot heb je ver zicht op de Westerschelde en de plaatsen in de omgeving.

De jachthaven van Breskens.

Ook Breskens heeft een grote jachthaven, een ideale plek voor een vakantie met de boot in Zeeland. De jachthaven van Breskens heeft bijna 500 ligplaatsen en de watersportvereniging Breskens is zéér actief. Er worden door de watersportvereniging ook zeilkampen georganiseerd en die maken het weer interessant voor jongeren, Zo is Breskens voor jong en oud en interessante vakantieplaats.

Vakantiehuis in Breskens boeken?

U kunt bij ons een 4 of 6 persoons vakantiehuis in Breskens huren. Vind hier uw vakantiehuis Breskens. In de plaatsen rondom Breskens zoals in Cadzand en Nieuw-Vliet Bad zijn ook aantrekkelijke vakantiehuizen te huur. Ook voor een vakantie met hond in Breskens of elders in Zeeuws Vlaanderen.