Goes

Goes, een leuke plaats om te bezoeken.

Meer weten over Goes?
Wie een vakantie Zeeland boekt, wil naast een verblijf aan de Zeeuwse Kust ook wel eens een stad bezoeken. De meeste toeristen gaan dan naar Middelburg of Zierikzee maar Goes is zeer zeker ook aantrekkelijk. In dit artikel vertellen we u graag meer over de stad Goes in Zeeland, maar vertellen we u ook meer over wat er rondom Goes te doen is. Plaatsen zoals Kats en Wolphaartsdijk zijn zeker ook de moeite waard om tijdens je vakantie Zeeland te bezoeken. Wij vertellen u er graag echt alle details over. Goes ligt in Zuid-Beveland.

Goes ligt niet ver van het Veerse Meer.

Als je richting Wolphaartsdijk of Kortgene rijdt, kom je al snel bij het Veerse Meer. Dit fantastische meer in Zeeland is een eldorado voor watersporters en dagjesmensen. Het Veerse Meer is ook een plek voor schoolkampen en zeilscholen. Je vindt er vele plaatsen met jachthavens en je kun er ook een vakantiehuis met sloep huren of een accommodatie op een vakantiepark met sloepverhuur. Vanuit Goes ben je binnen 20 auto minute bij het Veerse Meer. Je kunt aan het Veerse Meer een watervilla huren voor 6 personen maar er zijn ook watervilla’s voor 2. 4, 8, 10 of 14 personen te huur.

Wat is er allemaal te doen in het mooie Goes?

Goes is een oude stad met historisch centrum.. We vertellen u in ieder geval graag allereerst over de bezienswaardigheden in Goes zelf, in het mooie dorpscentrum. Om in ieder geval het kloppende hart van de binnenstad te ervaren, raden we u aan om een bezoek te brengen aan De Grote Markt. Hier is dagelijks heel veel te doen en vindt u veel restaurants en cafés die echt de moeite waard zijn om te gaan bezoeken. Dus ga naar De Grote Markt. Daar vind je ook een kleine antiekmarkt.

Monumentale Stadhuis aan Grote Markt, moet je gezien hebben

En verder? Naast De Grote Markt vindt u het monumentale stadhuis dat een imposant gebouw is en dat ook zeker een bezoek waard is. Verder kunt u een bezoek brengen aan de prachtige Manhuistuin en aan Historisch Museum De Bevelanden. Hier zult u alles te weten komen over de rijke historie die Goes heeft, maar ook de historie van Zeeland en omstreken. En hebt u al eens van Omnium gehoord? Dit is een heel bijzonder tropisch bos in Goes dat ook zeker de moeite waard is om een bezoek aan te brengen. Het ligt naast een overdekt zwembad met tropische sfeer. Hopelijk hebt u nu al genoeg tips. Dat maakt een stedentrip Goes ook aantrekkelijk met kinderen.

Wat is er rondom Goes te doen?

De omgeving rond Goes is zeker ook verrassend te noemen. Als het gaat om wat er rondom Goes is te doen, andere plekken of dorpjes die u bijvoorbeeld met de auto kunt gaan bezoeken, dan willen we u graag meer vertellen over de prachtige stranden die Zeeland rijk is. Het zal u misschien verbazen, maar de stranden in Zeeland hebben een heel andere sfeer dan bijvoorbeeld Wijk aan Zee of IJmuiden, die allebei veel noordelijker liggen. Daarnaast kunt u geweldig surfen op de stranden in Zeeland, omdat vanwege de eilanden de wind anders staat en u daardoor echt hoge golven kunt hebben. Goes is zeker ook een leuke plaats voor de herfstvakantie.

Stranden en leuke plaatsen.

Helder dus. Maar welke stranden zijn de moeite waard om vanaf Goes heen te rijden of zelfs te fietsen (als u een goede fiets hebt en wel van een fietstocht houdt)? Onze voorkeur gaat het meest uit naar Renesse. Dit strand is onwijs populair (evenals de plaats zelf) en u kunt gerust ook een dag spenderen aan rondwandelen in Renesse en paraderen aan het strand. Andere stranden die in Zeeland absoluut de moeite waard zijn: Dishoek, het strand van Vlissingen, Cadzand en Zoutelande (van dat liedje van Bløf). Mocht u echt een langere autorit willen maken en voor een andere sfeer willen gaan qua kustplaatsen. Dan kunt u er ook voor kiezen om een autorit richting Oostende in Vlaanderen te maken. Daar is het verbluffend mooi.

Vakantie in Nederland, Zeeland is zeker aantrekkelijk.

Hoogstwaarschijnlijk hebt u nu voldoende tips gekregen om te besluiten of u een vakantie in eigen land wilt gaan houden in het prachtige Zeeuwse Goes. Wat betreft overnachtingen zijn er daar genoeg mogelijkheden. En wat betreft vervoer zijn er ook originele opties. Zo is er een stoomtrein die vanaf Goes naar Borsele rijdt, speciaal voor toeristen. En het is echt heel erg leuk om met het hele gezin deze stoomtrein te nemen. U kunt bijvoorbeeld aan uw kinderen uitleggen hoe bijzonder het is dat mensen vroeger in deze soort trein werden vervoerd.

Op zoek naar een andere vakantiebestemming in Nederland?

Het is uiteraard ook mogelijk om een andere bestemming te kiezen als het gaat om een vakantie in eigen land. Daarvoor verwijzen we u graag door naar de andere artikelen op deze website over andere plekken en steden in Nederland, zoals Vlieland, Zwolle, Ameland, Terschelling of Groningen.
De Waddeneilanden en de Achterhoek zijn ook geweldig.

Maak uw keuze uit de talloze mogelijkheden om in Zeeland of elders in Nederland op vakantie te gaan en lees in onze artikelen alles over de bezienswaardigheden en de overige praktische zaken voor een stedentrip in eigen land. Als het goed is hebt u nu dus genoeg informatie om een afgewogen keuze te maken. Succes!