Vakantie Zeeland? Mijd Oud-Vossemeer in Tholen

Waarom je tijdens je vakantie Zeeland Oud-Vossemeer beter kunt vermijden.

Wie een vakantie Zeeland boekt en richting Tholen op komt, komt mogelijk via Oud-Vossemeer. Het is een plaats met zo een 2800 inwoners en onlangs nog werd er aan de Molenweg te Oud-Vossemeer een cocaïne lab opgerold. Volgens de regionale autoriteiten misschien wel het grootste drugslab van Nederland. Lees hier wat Omroep Zeeland over dit grote drugslab in Oud Vossemeer schreef. Ook in de regio Tholen zijn er de laatste jaren meerder hennep ( wiet ) kwekerijen opgerold.

Zéér gevaarlijke verkeerssituaties in en rond Oud Vossemeer.

Oud-Vossemeer staat al jaren bekend als de plaats waar fietsers en voetgangers extreem veel risico lopen in het verkeer. Met name in Onder de Molen en de Molenweg is de situatie gevaarlijk omdat met name fietsers daar de beschikking hebben over een zéér smal fietspad en de auto’s op deze wegen, ondanks een 30 kilometer verbod, vaak harder rijden dan 50 kilometer per uur. Uitschieters tot snelheden van 80 kilometer per uur binnen de bebouwde kom van OudVossemeer zijn geen uitzonderingen. Veel schoolgaande kinderen mijden het fietspad en fietsen op de stoep. Een ongewenste en gevaarlijke situatie. Schoolgaande kinderen die op de fiets naar de basisschool gaan zijn een extra kwetsbare groep. De overheid zou voor de veiligheid van deze kinderen direct actie moeten ondernemen. De Gemeente Tholen en de Provincie Zeeland laten deze kinderen aan hun lot over..

Heeft de Gemeente Tholen dan helemaal niets gedaan voor Oud-Vossemeer?

De gemeente Tholen heeft zeker wel wat gedaan om de verkeersveiligheid in Oud-Vossemeer te verbeteren, het is alleen niet afdoende gebleken en vooral niet voldoende. Men heeft een fietspad aan laten leggen, er is overleg met bewoners geweest, enzovoort. Echter, de wegen in Oud-Vossemeer zijn niet berekend op vrachtauto’s, veel forenzen verkeer, verkeer naar de industriegebieden en schoolgaande kinderen. Alleen een rondweg kan een echte oplossing bieden en daar is met name de Provincie Zeeland verantwoordelijk voor. Er moeten blijkbaar eerst ernstige ongelukken plaats vinden met jonge kinderen voordat er geld wordt vrijgemaakt voor een rondweg. De provincie Zeeland is dus aan zet.

Drugsafval regio Tholen.

In Tholen en regio is meerdere keren drugsafval gevonden: Lees dit artikel.

Gevaarlijkste wegen van Nederland vind je rond Oud Vossemeer.

De N656 en N286 zijn de gevaarlijkste wegen in Zeeland. Er gebeuren op deze wegen regelmatig éénzijdige ongevallen door hardrijders. Zie dit artikel. De N656 loop dwars door Oud-Vossemeer en van deze weg wordt ook gebruik gemaakt door vrachtauto’s, soms met oplegger tot wel 15 meter. Dit vrachtverkeer zorgt voor veel geluid- en stankoverlast. Omdat de wegen binnen de bebouwde kom van Oud Vossemeer niet berekend zijn op vrachtverkeer moeten deze zware en grote bedrijfsauto’s vaak via de stoep een bocht nemen met alle mogelijke gevolgen en gevaren van dien. Een ongepaste en onwenselijke situatie waar de Gemeente Tholen en Provincie Zeeland verantwoordelijk voor zijn. Lees hier over een éénzijdig ongeval in Oud-Vossemeer.

Lees hier over een dodelijk ongeval op de N286

Geen verkeershandhaving in Oud Vossemeer door politie.

De politie in Zeeland geeft geen enkele prioriteit aan Oud Vossemeer. Er is nooit sprake van een snelheidscontrole of alcoholcontrole. Hierdoor wordt er steeds harder gereden op de wegen en vinden er ook ’s nachts races met auto’s plaats. Voor de bewoners van Oud Vossemeer een grote ergernis en gruwel.

Veel huizen onverkoopbaar in Oud Vossemeer.

In verband met het vele verkeer in en rond Oud Vossemeer en daarbij behorende geluidsoverlast, blijven jaren huizen te koop staan of zijn zelfs helemaal onverkoopbaar. Aan de Molenweg bijvoorbeeld staan meerdere huizen al jaren te koop. En huis kopen in Oud Vossemeer is voor velen vanwege de verkeersdrukte, onveiligheid en industrieterreinen niet aantrekkelijk. Relatief weinig mensen boeken hun vakantie in Oud Vossemeer of de gemeente Tholen. Dit heeft economische schade tot gevolg voor de hele regio.
Zie hier de huizen in Oud-Vossemeer die via Funda te koop staan:.

Veel geluidsoverlast voor omwonenden.

Naast de verkeersonveiligheid, verkeersgevaar en stank door gemotoriseerd verkeer ervaren de bewoners van een aantal straten in Oud-Vossemeer ook nog eens geluidsoverlast. Dit zorgt voor veel stress en slapeloosheid. Wie een vakantie Zeeland wil boeken, kan Oud Vossemeer misschien wel beter mijden.