Vakantiehuis Zeeuws-Vlaanderen

Een vakantiehuis Zeeuws-Vlaanderen huren?

Vind hier je vakantiehuis Zeeuws-Vlaanderen.

Vakantiehuis Veluwe te koop

Tips boeken vakantiehuis Zeeuws-Vlaanderen.

Deze vakantie tips Zeeuws-Vlaanderen helpen je bij je keuze.
Zeeuws-Vlaanderen is meer dan een strandvakantie vieren in Cadzand-Bad of Breskens. Toch beginnen we met de mogelijkheden een vakantie te vieren in Cadzand-Bad.

Waarom een vakantiehuis Cadzand-Bad huren?

Vind hier een vakantiehuis Cadzand-Bad. Cadzand-Bad, méér dan de bekendste badplaats van Zeeuws-Vlaanderen.
Het is de plek om een vakantiehuis Zeeuws-Vlaanderen te huren. Deze badplaats is in het bijzonder geschikt voor badgasten. Maar ook natuurliefhebbers of watersporters hebben hier genoeg om te genieten. In deze moderne badplaats heb je alles wat je maar wenst. In het dorp vind je een groot aantal goede restaurants en terrassen. Ook winkelen kan je hier goed doen.

heerlijke huisjes aan zee banner

De stranden en unieke omgeving van Cadzand-Bad

Op de stranden is de kans groot dat je zomaar een haaientand vindt. Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat er echte haaien in de zee zwemmen! Met of zonder kinderen mee op vakantie, bij Natuurgebied de Knokkert kan er heerlijk gewandeld worden. Voor kinderen zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om te klimmen en te klauteren.

zonsondergang strand

Molen Nooitgedacht in Cadzand

Molen Nooitgedacht is ook een trekpleister. De molen staat er al vanaf 1662 maar werd in 1944 kapotgeschoten. Gelukkig werd de molen weer helemaal hersteld. Iedere zondagmiddag en in het hoogseizoen ook op woensdag is de molen open voor bezoek. Je kan hier ook meel kopen om je eigen brood te bakken.

Vliegeren op het strand van Cadzand-Bad

Het strand is niet alleen geschikt om te zonnebaden, je kan er ook heerlijk vliegeren. Wil je nog meer dan een simpele vlieger? Misschien vind je het dan wel leuk om eens een keer te gaan kitesurfen. Of je doet aan Yoga. In Cadzand-Bad kan het allemaal! Voor mensen met een boot is de jachthaven geschikt. Je kan hier je boot aanleggen en genieten van al het goede van deze plaats. In de jachthaven is gratis wifi en er zijn gratis douches.

Zeeuws-Vlaanderen, vlak bij Belgische grens, Westerschelde en Noordzee

Wie graag grenzen opzoekt bij op vakantie gaan, in dit gebied zit je vlak bij de Belgische grens. Leuk want als je wilt kan je zo in twee landen tegelijk vakantie vieren. Niet dat het nodig is om de grens over te gaan, dit gebied heeft zelf ook genoeg te bieden om er een geweldige vakantie van te maken.

Gelegen aan zowel de Westerschelde als de Noordzee en voorzien van mooie stranden is dit gebied bij uitstek de bestemming voor natuurliefhebbers en badgasten. Hier vind je namelijk ook nog twee grote natuurgebieden. In het oosten ligt het verdronken land van Saeftinghe. Dit is het grootste schorrengebied van heel Europa. In het westen ligt het Zwin. Dit is een bekende vindplaats van haaientanden die soms wel 40 miljoen jaar oud zijn.

spelen op het strand zeeland

Zeeuws-Vlaanderen in vroeger tijden

Vroeger werden het oosten en westen van dit gebied gescheiden door de Braakman. Dit was een oude zeearm. Het Zwin was ook een grote zeearm, deze verbond Brugge met de Noordzee. De plaats Breskens was toen nog geen dorp maar een groot aantal eilandjes. Tot 1600 maakte Zeeuws-Vlaanderen deel uit van het Graafschap Vlaanderen. Pas in 1814 werd het gebied onderdeel van Zeeland. Zeeuws-Vlaanderen heeft tot nu toe nog steeds een eigen vlag en volkslied. Het wordt hierom ook wel het landje apart genoemd.

Vakantiehuis in Nieuwvliet-Bad huren

We vertellen ook over de mogelijkheden een huisje op een vakantiepark in Nieuwvliet-Bad te huren of een vakantiehuisje in Hoofdplaat, Groede, Sluis, Ossenisse of Zuidzande. Met name Nieuwvliet-Bad biedt mogelijkheden voor een luxe vakantie Zeeuws-Vlaanderen.

Wat valt er te zien tijdens je vakantie Zeeuws-Vlaanderen?

Als je op vakantie bent dan wil je waarschijnlijk ook de omgeving waar je verblijft gaan verkennen en natuurlijk ga je dan ook op zoek naar bezienswaardigheden in de streek. Ook in dit gebied valt er genoeg te beleven voor jong en oud. Hier vind je dingen die je nergens anders tegenkomt en daarom wil je dat natuurlijk met je eigen ogen zien!

Cadzand Bad Duinen

De Westerscheldetunnel

Het ligt er een beetje aan waar je vandaan moet komen, maar de eerste bezienswaardigheid is in de meeste gevallen toch echt deze tunnel. Hij is 6,6 km lang dus het duurt wel even voordat je er doorheen bent. Niet te geloven dat je nu gewoon onder grote zeeschepen doorrijdt! Deze tunnel is in het jaar 2003 geopend. Voorheen voeren er vanuit Kruiningen naar Perkpolder en van Vlissingen naar Breskens veerboten. Nu varen er alleen nog boten voor fietsers en voetgangers. Tip: Stap op de boot en maak de overtocht van Breskens naar Vlissingen.

De stranden van Zeeuws-Vlaanderen

Het mooiste en daarom vast het meest populaire strand hier loopt vanaf Breskens naar Cadzand-Bad. Hier begint het Zwin. De stranden staan erom bekend dat ze niet extreem druk zijn en daarnaast wel heel erg schoon. Om de paar honderd meter is er een strandopgang. In de meeste gevallen staat er onder aan de trap een strandpaviljoen. Wie eens op het strand wil blijven slapen kan dit doen in Nieuwvliet-Bad en Groede. Hier zijn strandslaaphuisjes te huur. Wil je graag op zoek naar haaientanden? Als je vanuit Nieuwvliet naar het westen gaat maak je de grootste kans om er te vinden.

Het Zwin, voor natuurliefhebbers

Trek je er graag op uit in de natuur? Op dit interactieve belevingspark geniet het hele gezin! Ga eens naar de panoramatoren en geniet van het geweldige uitzicht. Of maak een huttenparcours. Vanuit de hutten zie je de mooiste dingen en kom je echt heel dicht bij de natuur. Het kijkcentrum is een observatiepunt. Van hieruit heb je ook een prachtig uitzicht over het natuurgebied.
Wat wel een puntje is, je moet een toegangskaartje kopen, tenzij je een abonnementhouder bent. Ook voor de parking dient er betaald te worden. Eten en drinken kan je doen bij Bistro De Shelter op het park. Picknicken is toegestaan maar alleen op het picknickterras. In de automatenhal kan je warm en koude dranken en lekkere dingen kopen.
Vind hier meer informatie over Het Zwin

huisje aan zee zeeland

Het Verdronken land van Saeftinghe

Omdat dit gebied aan een zeedijk grenst die ruim 13 km lang is, kan je dit gebied ook heel goed overzien tijdens een wandeling of een fietstocht. Binnen het gebied zijn er twee speciale wandelroutes te vinden. Deze kan je ook bij normale vloed gewoon lopen. Honden zijn hier niet toegestaan aangezien er in het gebied een groot aantal volgelsoorten leven.
Aan het begin van de Gasdam staat een vogelkijkhut. Ook bij het haventje van Paal is een groot aantal vogelsoorten te zien. Als je graag een wandeling met een gids wilt maken of meer informatie wilt over het gebied kan je hiervoor terecht bij het bezoekerscentrum. Ook voor kinderen is hier van alles te doen en te beleven. Aangezien er geen horecagelegenheid is, wordt het aangeraden om zelf wat te eten en te drinken mee te nemen. Vind hier informatie over Het Verdronken Land van Saeftinghe, aangeboden door het Zeeuws Landschap.

Leuke plaatsen Zeeuws-Vlaanderen om eens te bekijken

Wie niet graag een lange natuurwandeling maakt of gewoon eens een keer wat anders wil, kiest er al snel voor om een of meer plaatsen in de omgeving te bezoeken. Zo leer je de lokale bevolking kennen, kan je streekgerechten proeven en als je wilt eens gaan shoppen. In Zeeuws-Vlaanderen liggen een groot aantal plaatsen met elk hun eigen karakter. Daar moet je toch zeker een keer geweest zijn!

Een vakantiehuis Breskens huren?

Boek hier een vakantiehuis Breskens. Ook voor een vakantie met hond Zeeuws-Vlaanderen.
Dit dorp ligt precies aan het strand en is daarom veel bezocht door toeristen. Als je met de veerdienst Vlissingen-Breskens aankomt, zie je het snel.Meteen achter de dijk liggen brede zandstranden en vanaf de dijk loop je over het wandelpad zo het centrum in. Hier vind je een groot aantal winkels, restaurants en terrassen. Is dat even een goede reden om een lekker stukje verse vis te eten! Of iets anders als je daar de voorkeur aan geeft. Je kunt vanaf Breskens natuurlijk ook de oversteek naar Vlissingen maken. Vlissingen ligt op het eiland Walcheren. Boek hier een vakantiehuis Walcheren.

De jachthavens van Breskens

Het dorp heeft twee havens, een vissershaven en een moderne jachthaven. Hierin kunnen 580 boten liggen. De jachthaven heeft een bar waar je een hapje kan eten, gratis wifi, een sanitair gebouw met douches en toiletten, een wasserette en voor kinderen is er een speeltuin aanwezig. Je kunt in Breskens een huisje aan het water huren.

Gratis fiets huren

Ook bestaat de mogelijkheid om gratis een fiets te huren om de omgeving te verkennen of wat boodschappen te doen. Ook passanten zijn in deze jachthaven van harte welkom!

De vuurtoren van Breskens

In het westen staat een vuurtoren, deze dateert uit 1868 en is hiermee de oudste vuurtoren van Nederland. Deze toren van gietijzer met zijn zwart/witte strepen is een opvallende verschijning aan de kust en hij is ook nog eens geopend voor bezoekers. Vanuit deze vuurtoren heb je een prachtig uitzicht over de streek.

roompot zeeland banner

Terneuzen, voor iedereen wat wils

Een vakantiehuis Zeeuws-Vlaanderen huren, doe je waarschijnlijk niet in Terneuzen. Maar. deze havenstad heeft alles te bieden en dus voor elk wat wils. De stad kreeg in het jaar 1584 stadsrechten van Prins Willem van Oranje. Tijdens de vorige eeuw werd in de jaren 60 een grote nieuwe zeesluis gebouwd. Omdat de stad nu ook grote zeeschepen kon ontvangen was het voor grote bedrijven interessant geworden om zich hier te vestigen. Hierdoor werd Terneuzen het economische hart van dit deel van Zeeland.

7000 schepen per jaar

Per jaar komen er zo rond de 70000 schepen door het sluizencomplex heen. De komende jaren gaat het sluizencomplex nog meer vergroot worden. Als je graag meer wilt weten over de scheepvaart en alles wat daarmee te maken heeft kan je met al je vragen terecht bij het Portaal van Vlaanderen. Hier kan je gratis terecht.

Als je deze stad bezoekt, vergeet dan vooral niet om een wandeling te maken over de Scheldeboulevard. Hier lijkt het alsof je vlak langs komen varende schepen bijna aan kan raken. Ook staat hier een van de grootste bronzen standbeelden die er in Nederland staat. Dit is het Vesaliusbeeld, gemaakt door Thom Puckey.

genieten met hond op strand zeeland

De Vliegende Hollander

Waarschijnlijk ken je de legende van de Vliegende Hollander. De kapitein, Willem van der Decken, zou een geboren Terneuzenaar zijn geweest. Volgens overlevering zou hij op Paaszondag de haven van Terneuzen hebben verlaten. Ondanks dat Pasen een Christelijke feestdag is, en het die dag ook nog heel slecht weer werd, besloot de kapitein toch uit te varen.
Eenmaal bij Kaap de Goede Hoop aangekomen, begint het heel erg te stormen. De bemanning wil niet verder maar de kapitein wordt woedend en vaart toch door. Als straf hiervoor moet het schip met de kapitein eeuwig doorvaren. Schippers die het spookschip tegenkwamen zouden daarna het noodlot ontmoeten.

Belangrijke plaats in de stad

In de stad neemt de Vliegende Hollander een grote plaats in. Er is een monumentaal kunstwerk gemaakt van het schip door kunstenaar Piet Griep. Hier kan je in de stad kleine replica’s van kopen. Ook is er Vliegende Hollander gebak en Vliegende Hollanderbier. Er is ook een speciale wandelroute. Ook kan je kapitein Van der Decken zomaar “in het echt” tegenkomen tijdens het bezoek van een markt of bij andere evenementen die in de stad plaatsvinden.


Veel historie in Terneuzen

Vakantie in Terneuzen boeken? Het Tuinpad, de Vissteeg en de Kandeelstraat behoren tot het oudste stuk van Terneuzen. Je loopt hier door smalle straten met historische pandjes. In deze buurt vind je nu heel veel horecagelegenheden en een aantal karakteristieke winkeltjes. Wie eens heel wat anders wil kan hier zelfs in de warme zomermaanden sneeuwballen gooien of een andere winteractiviteit ondernemen. In Terneuzen staat namelijk Skidome. Hier is altijd sneeuw te vinden. Ook erg leuk om eens met kinderen naar toe te gaan.

Sluis, leuk voor een dagje uit in Zeeuws-Vlaanderen

Wie graag een dagje wil shoppen tijdens de vakantie moet zeker niet vergeten om deze plaats te bezoeken. Deze stad ligt op de grens tussen België en Nederland en bestaat uit een lange winkelstraat met boetiekjes, brandstores en natuurlijk niet te vergeten chocoladeateliers. Omdat er hier een gevarieerd winkelaanbod is, maakt dat Sluis heel erg aantrekkelijk voor mensen die graag winkelen.

Sluis is bourgondisch

Wie niet echt een liefhebber van shoppen is maar wel graag lekker eet, is hier ook heel goed op zijn plek. Sluis staat bekend als een Bourgondische plaats. Het is natuurlijk niet voor niets dat topkok Sergio Herman hier zijn beroemde restaurant Oud Sluis opende. Dit bestaat niet meer, maar je kan nog wel een lekker hapje gaan eten bij zijn broer die restaurant De Eetboetiek heeft. De stadswallen zijn een heerlijke plek om te wandelen. Ook het Belfort bezoeken is leuk om te doen.

Hulst, grote plaats in Zeeuws-Vlaanderen

In de 11e eeuw ontstond op de plaats waar nu de Grote Markt is, de nederzetting Hulust. Deze ontwikkelde zichzelf tot een belangrijke havenstad. Tijdens de Zoutoorlog in 1453 werd Hulust verwoest. De stad werd echter weer opgebouwd en kreeg in de 17e eeuw vestingwerken. Deze zijn tot nu toe nog steeds te zien. Vroeger had de stad 6 poorten, tegenwoordig zijn er daar nog maar 3 van over. De oude stadsmolen staat op het Molenbolwerk. Een wandeling maken over de stadswallen is echt een aanrader als je deze plaats bezoekt.
Wie van historie en geschiedenis houdt, kan hier genoeg zien en ervaren. Hulst heeft namelijk bijna 70 rijksmonumenten. Hieronder vallen de stadswallen en het Stadhuis aan de Grote Markt. In het Middeleeuwse epos Van de Vos Reynaerde uit de 13e eeuw wordt Hulst genoemd. Het verhaal gaat over een slimme vos die met leugens en bedrog overal mee wegkomt. Door heel de stad heen zijn hier verwijzingen naar te vinden.

vakantiehuis zeeland met kind op strand

Fietsen en wandelen rondom Hulst

In en rondom Hulst zijn een groot aantal fiets- en wandelroutes te vinden. De vestingstad heeft een Bourgondische sfeer. Je kan hier dus heerlijk eten. Omdat er ook veel winkels zijn, is de stad ook populair bij het winkelend publiek. Dit komt onder andere omdat de winkels hier ook iedere zondag allemaal gewoon open zijn. Ben je hier op vakantie dan hoef je dus nooit een saaie zondag te hebben, in Hulst is genoeg te doen. Ook op andere door de weekse dagen.

Groede, ook leuk om een vakantie Zeeuws-Vlaanderen te vieren

Dit kleine, charmante dorpje ontstond in de 13e eeuw. Tot 1612 stond het dorpje meerdere keren helemaal onder water. Na 1612 werden er dijken omheen gebouwd en werd het dorp opnieuw opgebouwd. De kerk en de huisjes daaromheen laten goed zien dat men indertijd haast had om het dorp weer op te bouwen.

Groede, voor mensen die houden van rust

Groede is de ideale plek voor mensen die houden van rust. Het dorp heeft een heel mooi, oud marktpleintje. Hier zie je mooie oude huizen uit de 17e eeuw. Wie zin heeft om even uit te rusten kan hier terecht om even iets te drinken of om wat te eten. In de Tweede Wereldoorlog was Groede een rodekruis dorp. Hier werden gewonden verzorgd en er mocht niet gevochten worden.

Meer mogelijkheden om te overnachten in Zeeuws-Vlaanderen

Mensen die op vakantie willen naar dit mooie stukje Zeeland hebben genoeg keus. Of je nou met je eigen tent, caravan of camper wilt komen, er zijn hier verspreid genoeg campings om een of meerdere nachten te staan. Mensen die graag in een hotel of B&B overnachten hebben hier ook genoeg mogelijkheden. In bijna elk dorp of stad kan je terecht voor een kamer met of zonder ontbijt.
Eetgelegenheden zijn er ook in haast elke plaats genoeg, zo hoef je geen twee keer hetzelfde te eten. Als je uit eten gaat, kies dan eens voor verse vis of schelpdieren zoals bijvoorbeeld mosselen. Verser dan in deze omgeving kan je ze nergens krijgen en dat proef je!

14 bungalowparken in Zeeuws-Vlaanderen

Liefhebbers van een vakantiepark hebben hier ook heel veel keuzemogelijkheden. Met een aanbod van 14 verschillende bungalowparken op dit stukje Zeeland is er voor iedereen wel iets te vinden wat past. Kijk bijvoorbeeld eens naar de vakantieparken in Nieuwvliet-Bad. Of je nou alleen, samen, met een groot gezelschap of met kinderen op vakantie gaat, jij kiest de accommodatie die precies is wat jij of jullie nodig hebben.


Slaaphuisje op het strand

Ook erg leuk, huur eens een slaaphuisje op het strand. Zo word je in de ochtend wakker met het bruisen van de zee op de achtergrond en kan je heerlijk aan het strand ontbijten. Lekker met je blote voeten in het zand geniet je van verse broodjes en een prachtig uitzicht. Beter kan je je dag niet beginnen!

Antwerpen, Oostende of Brugge bezoeken?

Omdat België zowat naast de deur ligt, is het ook leuk om daar eens een dagje heen te gaan. Bezoek bijvoorbeeld Antwerpen, Oostende of Brugge. Wie op vakantie gaat naar Zeeuws-Vlaanderen zal zich geen moment vervelen!

genieten met hond op strand zeeland

Elders in Zeeland je vakantie boeken?

Eerder schreven we uitgebreide artikelen over het huren van een vakantiehuis in Noord-Beveland of Zuid-Beveland.
Ook schreven we eerder over het huren van een vakantiehuis Schouwen-Duiveland en een vakantie op het mooie Walcheren. Een vakantie Zeeland is altijd genieten. Houd ook de last minute vakantiehuisjes Zeeland in de gaten.

landal huisje aan de kust banner