Aantal inwoners in Zeeland

Zeeland is dunbevolkt, slechts 382.000 mensen wonen in Zeeland.

Eén van de redenen dat Zeeland zo populair is bij vakantiegangers is dat de provincie dunbevolkt is. Als je dat optelt met de weinige industrie en de fantastische kusten en stranden, is duidelijk waarom steeds meer mensen voor een vakantie in Zeeland kiezen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek ( het CBS ) woonden er eind 2017 ruim 382.000 mensen in Zeeland. Als je bedenkt dat heel Zeeland een oppervlakte van 2934 m2 kilometer heeft dan is het duidelijk dat er veel ruimte in Noord-Beveland, Schouwen-Duivenland, Tholen, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen is. En, er is ondanks het vertrek van veel jonge mensen uit Zeeland, in 2017 een lichte bevolkingsgroei geweest. Per saldo kwamen er 752 meer mensen bij in Zeeland.
Zie dit artikel van de Provincie Zeeland.

Vertekend beeld, veel mensen hebben in Zeeland een vakantiehuis ( 2e huis ).

Toch kun je de cijfers van het CBS anders interpreteren. Veel Nederlanders, Vlamingen en Duitsers hebben namelijk een tweede huis in Zeeland waarin ze een aantal weken of maanden per jaar verblijven. Het aantal mensen dat in Zeeland verblijft is door deze groep en de tienduizenden vakantiegangers veel groter. Lees op onze blog alles over Zeeland en een vakantie in Zeeland.

Zeeland, ideaal voor 50 en 55 plussers.

Omdat veel jonge mensen vanuit uit Zeeland naar de randstad of Eindhoven en omgeving trekken, komen veel 50 en 55 plussers steeds vaker deze kant op. Zeeland vergrijst en de voorzieningen voor 50 en 55 plussers zijn optimaal. Omdat veel ouderen een vermogen hebben opgebouwd en de prijzen van vakantiehuizen en reguliere huizen in Zeeland relatief laag zijn, kopen veel oudere Nederlanders en Vlamingen hier een tweede huis. Ook vestigen 50 en 55 plussers zich permanent in steden als Goes, Middelburg en Vlissingen.