Wat zijn de mogelijkheden om in Zeeland op vakantie te gaan?

In dit overzicht vind je snel de mogelijkheden voor een vakantie Zeeland en de aanraders. Je kunt per regio (eiland) snel zien wat er te doen, wat de hoogtepunten zijn is en in welke plaatsen je een mooi vakantiehuis Zeeland kunt huren.

roompot zeeland banner

We behandelen een “vakantie Zeeland” in deze volgorde:

De mooiste vakantieparken Zeeland vind je bij Roompot.

heerlijke huisjes aan zee banner

Vakantie Walcheren

Walcheren ligt naast Noord-Beveland en Zuid-Beveland. Met de bekende badplaatsen Zoutelande, Domburg, Oostkapelle, Dishoek en Breezand, is het voor velen de vakantieplek van Zeeland. De kust van Walcheren is fantastisch. De stranden zijn breed, de duinen zijn hoog en mooi. Je vindt in Walcheren kindvriendelijke vakantieparken, accommodaties waar honden welkom zijn en vele wellness vakantie mogelijkheden. Zowel welness huisjes, villa’s als wellness hotels. Daarnaast vind je in Walcheren leuke restaurants en strandtenten. Walcheren is volgens velen de mooiste vakantieplek voor een vakantie aan de Zeeuwse Kust. Met voor iedere doelgroep weer andere mogelijkheden. Met niet te vergeten Middelburg, de hoofdstad en grootste stad van Zeeland. In het centrum van Middelburg vind je vele monumenten, leuke winkels en gezellige restaurants en cafés.

Vakantie Schouwen-Duiveland.

Schouwen-Duiveland is met plaatsen als Renesse, Burgh-Haamstede, Bruinisse en Zonnemaire een aantrekkelijke plek om een actieve vakantie Zeeland of strandvakantie te vieren. Je vindt met name in Renesse en Burgh-Haamstede grote vakantieparken aan de kust. In Bruinisse vind je vakantiepark Aquadelta en aan het Grevelingenmeer Landal Port Greve. Vanuit Schouwen-Duiveland ben je binnen 20 auto minuten in Noord-Beveland. Bewonder onderweg de Deltawerken en de Waterkering. Je komt langs Neeltje-Jans. Een hoogtepunt tijdens je vakantie Zeeland. Naast genoemde plaatsen is Zierikzee zeker de moeite waard om te bezoeken. Deze historische stad heeft de meeste monumenten van heel Zeeland. Het centrum van Zierikzee is super gezellig. Schouwen-Duiveland is een aanrader voor iedere doelgroep.

Tholen en Sint Philipsland.

Tholen en Sint Philipsland zijn misschien de minst bekende regio’s als het om een vakantie aan de Zeeuwse Kust gaat. Er zijn er met name in de omgeving van Tholen, de Oesterdam en de Oosterschelde uitgebreide vakantiemogelijkheden. Zo heb je in Tholen het vakantiepark Waterrijk Oesterdam, waar je een luxe watervilla met sloep of huisje aan het water kunt huren. Gelegen nabij de Oosterschelde is het een ideale plek voor watersporters, surfers, duikers, fietsers en oester liefhebbers. In Tholen vind je met name een mooie haven en een uitgebreid winkelbestand.

Je vakantie Zeeland in Zuid-Beveland vieren.

In Zuid-Beveland is het vooral genieten aan Het Veerse Meer, de Oosterschelde en Westerschelde. Met plaatsen als Wemeldinge, Yerseke en Wolphaartsdijk is het genieten van Watersport. Het Veerse Meer is een geweldige plek voor een vakantie aan het water. Je vindt er diverse vakantieparken, jachthavens en campings. De grootste plaats van Zuid-Beveland is Goes. Net zoals in Middelburg vind je in Goes een oud centrum en gezellige restaurants en cafés. Daarnaast zijn er vele winkel mogelijkheden. De grote markt in Goes, De Manhuistuin, Het Oude Stadhuis en de Jachthaven zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Een vakantie Zuid-Beveland biedt je vele mogelijkheden. Met name watersporters, wandelaars en fietsers komen hier volop aan een trekken.

In Zeeland op vakantie, Noord-Beveland

Misschien heeft Noord-Beveland de meeste vakantiemogelijkheden voor gezinnen in Zeeland. Met plaatsen als Kamperland, Kortgene en Kats heb je alles binnen handbereik. Met watersportmogelijkheden aan Het Veerse Meer zit je altijd goed. Noord-Beveland heeft een prachtige kust, schone stranden en veel wandel en fietsmogelijkheden. Je vindt met name diverse Roompot vakantieparken in Kamperland. Ook met overdekt zwembad. Ook kan je hier watervilla met aanlegsteiger huren. Kamperland, Kortgene en het Veerse Meer zijn het middelpunt van de vakantiemogelijkheden in Noord-Beveland. Zeker als je een vakantie met kinderen in Zeeland wilt vieren, is dit eiland een aanrader. In Kamperland vind je verschillende supermarkten voor de dagelijkse boodschappen

Zeeuws-Vlaanderen.

Zeeuws-Vlaanderen is anders. Het ligt gunstig ten opzichte van Oost en West-Vlaanderen. Cadzand-Bad en Breskens zijn de belangrijkste plaatsen aan de kust. In Cadzand-Bad vind je onder andere het vakantiepark Noordzee Résidence. Hier kan je een luxe villa of vakantiehuis met privé sauna huren. Zeeuws-Vlaanderen ligt aan de Westerschelde en de Noordzee. Met de veerdienst Breskens- Vlissingen ben je zo aan de overkant. Unieke natuurgebieden zijn het Verdronken Land Van Saeftinghe en Het Zwin. Hier kan je met wat geluk, haaientanden vinden die miljoenen jaren oud zijn. Zeeuws-Vlaanderen is een unieke plek om een vakantie Zeeland te vieren. Je vindt er ook aantrekkelijk hotels. Zeeuws-Vlaanderen is zeker ook een aanrader voor een weekendje aan de Zeeuwse Kust. Met name in Breskens en Cadzand-Bad vind je diverse hotels en restaurants met een internationale keuken.

landal huisje aan de kust banner