Alles over Kattendijke

Alles over een vakantie in Kattendijke

Waarschijnlijk weet jij nog niet hoe jij je vakantie Zeeland zal gaan plannen, omdat de keuze behoorlijk is. Wordt het Noord-Beveland, Walcheren, Zeeuws-Vlaanderen of Tholen? Als je kiest voor een vakantie Zeeland met rust, zou het huren van een vakantiehuisje Kattendijke in Zuid-Beveland iets voor je kunnen zijn. Je kunt een huisje in Kattendijke voor 4 tot 6 personen huren.

Een vakantie Zeeland is een vakantie aan het water

De keuze voor een vakantie aan het water is tegenwoordig steeds populairder en dat is ook niet zo gek. Een vakantie aan het water of in de buurt van het water heeft namelijk een heleboel voordelen en positieve effecten. En dat geldt zeker voor een huisje aan het water in Zeeland.

Lekker uitwaaien en een stevige wandeling zijn goed voor je lichaam en je geest, maar wist je dat het ruisen van de zee ook een rustgevend effect geeft? Het is belangrijk een vakantie te kiezen, waar jij echt blij van wordt. Door een vakantiehuis Zeeland te kiezen die bij je wensen en budget past, ben jij zeker van een prettig verblijf, daarom gaan wij je alles vertellen over Kattendijke.

vissen op een vissteiger in Zeeland

Kattendijke ligt in Zuid-Beveland

Kattendijke is een dorp, dat je vindt in Zuid-Beveland. De Zeeuwse eilanden hebben allemaal zo hun charme, maar Kattendijke is wel een bijzondere plek zeg. Kattendijke is voormalige gemeente, maar ligt op het eiland Zuid-Beveland. Het dorpje kent meer inwoners dan je dan je op voorhand gedacht zou hebben. Kattendijke kent namelijk ongeveer 580 inwoners op het eiland. Het dorpje vind je aan de oever van een prachtig park, men noemt dit park het Nationaal Park Oosterschelde. Het dorp is niet heel groot, maar ook niet echt klein. Wel kun je er veel plezier maken en beleven en genieten van de rust.

Omliggende dorpen en steden

Kattendijke kent dorpen met gelijkmatige namen, maar er zijn ook andere mooie plaatsen te bewonderen. Hierbij kun je onder andere denken aan het Wilhelminadorp. Wist je dat Kattendijke onder het buurtschap Monnikendijk valt? Je zou een dagje uit naar Roosendaal kunnen plannen of misschien zelfs een leuk dagje Antwerpen. Antwerpen is niet eens zo ver meer van het mooie dorpje, maar misschien is het wel handig dan rekening te houden met de lengte van jouw vakantie. Ben je enkel een weekendje in Kattendijke, dan kun jij je daar echt goed vermaken. Er zijn immers talloze plaatsen waar je naar toe zou kunnen gaan voor een leuk dagje uit of gewoon een dagje shoppen, omdat het weer misschien iets minder is.

tholen met paard en wagen

Vakantieparken in Kattendijke en omgeving

Het vinden van een vakantieadres in Kattendijke en omgeving is niet erg lastig, want je kunt er verblijven in een comfortabele cottage. Daarnaast zou je ook nog op vakantie kunnen gaan met het hele gezin of een familieweekend Zeeland kunnen plannen. Voor de grotere groepen is het namelijk ook mogelijk een groot vakantiehuis omgeving Kattendijke te vinden. Welke groot vakantiehuis Zeeland het beste bij jou past, hangt een beetje af van je wensen. Ook het aantal personen zal van belang zijn, net als het aantal mensen met wie jij de vakantie wilt doorbrengen. Prijzen kunnen nogal uiteenlopen, maar dat heeft vooral te maken, met de ligging, de luxe en natuurlijk de grootte. Je kunt ook heerlijk vertoeven op een van de verschillende campings die Kattendijke te bieden heeft.

Christelijke vakantieparken Zeeland

Helaas is er geen christelijk vakantiepark in Zuid-Beveland te vinden. Daarvoor moet je naar Noord-Beveland

zeehond op wad Zeeland

Het centrum en de ligging

Kattendijke heeft eigenlijk wel een centrale ligging, dat heeft zo zijn voordelen. Het centrum van Kattendijke is niet erg groot, maar je kunt er wel terecht voor een lekker hapje eten. Genieten op één van de terrassen behoort zeker tot de mogelijkheden. Kattendijke kent wel een kerk, maar ook de praktische dingen als een supermarkt en natuurlijk de nodige winkeltjes. Naast alle activiteiten die je in en rondom Kattendijke kunt ondernemen zijn er ook leuke bezienswaardigheden, hierbij kun je denken aan de mosselboulevard. Hou je van monumentale panden, dan kun je ook een bezoek brengen aan het Stadhuis van Veere, dat ligt overigens niet direct in het dorpje.

centrum van Tholen

De omgeving van Kattendijke

Niet alleen de natuur is prachtig, maar ook de activiteiten die je zoals kunt ondernemen in en rondom Kattendijke. Je kunt namelijk mooie routes wandelen, maar doordat je dicht aan het water bent kun je ook lekker uitwaaien aan het strand. Je kunt de omgeving van Kattendijke prima verkennen te voet, maar ook op de fiets. Als je van varen houdt is het misschien leuk om een bootje te huren?

De zee is lekker dichtbij

Kattendijke bevindt zich vrijwel direct aan het water en dit heeft een heel groot voordeel voor de watersporters onder ons. Watersporten in Kattendijke is zo geregeld, omdat er verschillende bedrijven zijn waar jij je kunt melden om te duiken. Er is ook een speciale surf helling in Kattendijke, deze bevindt zich in de buurt van de duikplaatsen. Ga je met de auto naar één van deze plekken dan kun je op de aangegeven plaatsen parkeren. Duiken, surfen en zwemmen, jij kunt je geluk op in de buurt van dit prachtige water. Waterskiën is ook nog een mogelijkheid, maar hier gelden andere plekken voor.

watersport op het meer

Lekker langs het strand

Met de blote voeten door het strand wandelen of lekker aan het strand liggen, het kan allemaal als jij naar het strand gaat. Wil jij liever een klein strandje bezoeken, dan zou je eens naar het Wemeldinge strandje kunnen gaan. Als je toch al lekker in de buurt bent, breng eens een bezoek aan een van de jachthavens. Superleuk om een middag of dagje naartoe te gaan. Niet alleen om te ontspannen, maar ook voor de vele mooie schepen die je hier aangelijnd ziet liggen. Een hapje en drankje na afloop is zeker een aanrader, tussendoor kan dat natuurlijk ook. Er zijn genoeg leuke restaurantjes aan het strand in Zeeland te vinden.