Vakantie in eigen land vieren

Steeds meer redenen om vakantie in eigen land te vieren.

Het is vandaag 24-7-2019 en de media maken volop meldingen van bosbranden, droogte en daarmee verband houdende risico’s. In Zweden zijn momenteel grote bosbranden en ook in Griekenland zijn zéér grote bosbranden die al aan meer dan 50 mensen het leven hebben gekost. De opwarming van de aarde en de stijgende zeespiegel zijn belangrijke oorzaken van de steeds maar hoger wordende temperaturen in Europa en de rest van de wereld. Als je met een minimum aan risico’s op vakantie wilt gaan, is het beter om je vakantie in eigen land te vieren, in dit geval Nederland of België. Maar er zijn meer redenen om je vakantie dicht bij huis te vieren.

Minder vliegen, het milieu is de grote winnaar als je je vakantie in eigen land viert.

Als mensen verre reizen willen maken, betekent dat bijna altijd dat er gevlogen wordt. Vliegtuigen zijn de grootste vervuilers en veroorzaken ook nog eens veel overlast. Je zal maar in de omgeving van Brussel of Aalsmeer wonen. De CO2 uitstoot moet verminderd worden. Door je vakantie in eigen land te boeken en geen gebruik te maken van het vliegtuig, ben je goed bezig. Al helemaal als je je per fiets of trein verplaatst tijdens je vakantie. Lees hier wat Milieucentraal over vliegen schrijft.

Een vakantie in eigen land is goedkoper dan een verre reis.

Als je je vakantie in Zeeland, Drenthe of de Ardennen viert, ben je veel goedkoper uit dan een verre reis naar India, Nepal, Mexico of een andere verre bestemming. Okay, een mens wil ook wel eens wat van de wereld zien maar dat hoeft toch niet ieder jaar of zelfs meerdere keren per jaar.
Boek eens een vakantiehuisje aan de Nederlandse of Belgische kust en ruil je citytrip New York eens in voor een stedentrip België of Nederland. Je bespaart zo heel veel geld, vervuilt veel minder en kunt net zo genieten als een uitstapje naar een verre bestemming. Een vakantie of uitstapje in eigen land is wellicht leuker en spannender dan je denkt!