Eco Toerisme in Zeeland

Zeeland, de provincie voor Eco Toerisme.

Eco Toerisme in Zeeland, je denkt in eerste instantie niet aan een provincie aan het water. Maar het is juist de ligging aan het water, o.a. Veerse Meer en de Oosterschelde wat Zeeland zo aantrekkelijk maakt voor duurzaam toerisme. De vele windmolens, biologische tuinbouw en pompoenenkwekerijen trekken vele toeristen aan uit het buitenland.

Waar moeten die eco toeristen overnachten?

Toeristen die voor Neeltje Jans of de Natuur in de Oosterschelde komen, kunnen bijvoorbeeld overnachten in het waterpark aan de Oosterschelde maar ook particulieren bieden vakantiehuizen aan de Oosterschelde aan om te overnachten. Ook zijn er enkele Ecologische vakantieverblijven aan de Oosterschelde te vinden. Enkele biologische landbouwbedrijven aan de Oosterschelde hebben een vakantieverblijf ingericht voor eco toeristen, er zijn ook enkele biologische bed and breakfast in Zeeland. Hier kan je naast een overnachting genieten van een biologische ontbijtje met plaatselijke lekkernijen die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd. Er zijn ook aan het Veerse Meer groene vakantiehuizen te huur.

Een fiets huren om mooiste plekjes Zeeland te kunnen zien.

De echte eco toerist verplaatst zich natuurlijk het liefste op de fiets. En fietsen is in Zeeland een groot avontuur. Om al die fietsende toeristen in Zeeland te kunnen bedienen zijn er op tal van plaatsen fietsen en zelfs tandems te huur. Dan kan je al die mooie plekken in Zeeland met de fiets verkennen en vervuil je niet meer dan nodig is tijdens jouw vakantie in Zeeland. Ecotoerisme in Zeeland is genieten van water, wind, vogels, zeehonden, lepelaars en veel meer. Huur een vakantiehuis en fiets in Zeeland om van al dat moois te genieten.