Vakantie Zeeland? Zeekraal eten!

Zeekraal, gezond en lekker, vers tijdens je vakantie Zeeland.

Zeeland staat bekend om zijn zeevruchten. Eén daarvan is zeekraal. Als je een vakantie Zeeland hebt geboekt, moet je zeker eens verse zeekraal eten. Zeekraal is gezond en is méér dan een traktatie. Het eten van zeevruchten zoals zeewier, zeekraal en lamsoor passen perfect in een wellness vakantie, wellness weekend of kuurvakantie. Bijvoorbeeld in combinatie met een vakantiehuis met jacuzzi.

Hoe gezond is zeekraal uit Zeeland?

Zeekraal wordt onder andere geoogst in Zeeland maar zeekraal wordt ook gevonden in landen als Frankrijk, Portugal, Israël, Mexico en andere landen rond de Middelandse Zee en Noordzee. Zeekraal uit Zeeland is net zoals die uit de andere landen, super gezond. Het zit boordevol mineralen, voedingsvezels, omega vetzuren en jodium. Een ideale lekkernij om tijdens je vakantie in Zeeland volop van te genieten.
Hier vind je meer informatie over zeekraal.

Zeekraal wordt ook in Zeeland gekweekt.

Zeekraal wordt onder andere gekweekt op binnendijkse zilte gronden in Zeeland. Ze vallen onder de categorie Zeeuwse zeegroenten. Met een beetje kennis en geluk kan je zeekraal in de maanden juni tot en met augustus ook vinden langs de Zeeuwse Kust. Het plantje kan zo een 20 centimeter hoog worden en groeit waar je kwelders aan treft. Dat maakt een vakantie Zeeland uniek. Want je mag in Zeeland een bepaalde hoeveelheid zeevruchten voor thuis meenemen. Het gaat natuurlijk ook om de beleving en de frisse lucht. want een vakantie Zeeland is genieten in een puur stukje Nederland. De zeevruchten zijn natuurlijk maar bijzaak.