Vlissingen, stad Zeeland aan zee

In Zeeland ligt het mooie Vlissingen.

Waarom is Vlissingen zo bijzonder? Deze oude stad aan de Zeeuwse kust ligt op het eiland Walcheren en vlak bij Dishoek en Koudekerke en alleen dat gegeven al maakt de stad tot een gewilde plek. Omdat ook Middelburg en Domburg op korte auto afstand liggen is deze stad met zijn aantrekkelijke boulevard ook in trek bij dagjesmensen. Ook een ideale plek voor een weekendje weg aan zee in Zeeland.

Waar overnachten als je een weekendje Vlissingen doet?

In Vlissingen zelf kan je een hotel boeken. In de directe omgeving zijn er opties om bijvoorbeeld een vakantiehuis Koudekerke-Dishoek te boeken maar een luxe vakantiehuis of appartement in bijvoorbeeld Domburg boeken, is ook geen verkeerd idee. De kust van Vlissingen tot Zoutelande is geweldig. Je kunt vanuit Zoutelande via een prachtige route langs de kust naar deze stad aan zee fietsen en komt onderweg diverse luxe hotels en vakantieparken Zeeland tegen.

Vind een hotel in Vlissingen

Je kunt in Vlissingen zeker wel een aantrekkelijk hotel of pension vinden om te overnachten.
Wij hebben een aantal aantrekkelijke hotels Vlissingen voor je geselecteerd. Ook als je een hotel Vlissingen aan de boulevard zoekt, vind je hier aanbiedingen en last minutes.


Veel mensen die Vlissingen bezoeken

Dit prachtige stadje trekt jaarlijks enorm veel bezoekers, velen voor een weekendje weg Zeeland, en dat is ook terecht want er is in Vlissingen een hoop te beleven en te ontdekken. Vlissingen heeft een enorm rijke geschiedenis en biedt eigenlijk alles voor een dagje, weekendje Zeeland of weekje weg. Er is meer dan genoeg te beleven. En hier kun je alles lezen over Vlissingen, het ontstaan van Vlissingen en waarom het zo’n mooie plek is die je zeker een keer bezocht moet hebben. Een weekendje Vlissingen, zeker een keertje doen.

Het ontstaan van Vlissingen

Wanneer je je gaat verdiepen in de geschiedenis van Vlissingen dan zul je ervaren dat dit niet zomaar een stadje in Zeeland is. Een groot en belangrijke rol is namelijk voor Vlissingen weggelegd in de Nederlandse geschiedenis. Wanneer je een kijkje gaat nemen in de geschiedenisboeken dan is het begin 1200 dat Vlissingen voor het eerst wordt genoemd.
Dat is dus al een behoorlijke tijd geleden.

strandhuisjes Vlissingen

De 80 jarige oorlog

Vlissingen had het niet altijd makkelijk want in de 80-jarige oorlog met de Spanjaarden was Vlissingen compleet in de macht van de Spanjaarden. Dat waren toen zware tijden voor de Zeeuwse stad. En in de Tweede Wereldoorlog kreeg Vlissingen het wederom zwaar te verduren.
De Duitsers vonden het namelijk nodig om een belangrijke pier in Vlissingen kapot te maken zodat de vijanden van de Duitsers niet via die pier een gemakkelijke ingang zouden hebben. Maar die pier was er niet voor niks gebouwd want begin jaren 1900 is daarin geïnvesteerd om Vlissingen op economisch vlak te laten ontwikkelen.

Tot de dag van vandaag is Vlissingen namelijk erg afhankelijk van de scheepvaart en scheepsbouw. Deze twee zijn bepalend voor de economie van Vlissingen. En daarnaast komen de mensen die een dagje naar Vlissingen komen vaak voor de mooie havens en de boten. Dit is namelijk een echte eyecatcher.


De ligging van Vlissingen aan zee is ideaal

Vlissingen heeft natuurlijk ook een hele mooie ligging in Zeeland. Het is een perfecte plek om Walcheren te verkennen. Het ligt aan de Westerschelde, direct aan de zee. Heerlijk als je een dagje even een frisse neus wilt halen. Wil je meer plaatsen op Walcheren bezichtigen? Dan is het verstandig om een vakantiehuis Zeeland centraal op Walcheren te huren. Vind hier jouw vakantiehuis op Walcheren.

Veel te beleven

Vlissingen is geen saaie stad aan de zee waar je alleen maar meeuwen en mooie boten kunt spotten. Een dagje of weekendje naar Vlissingen is gewoon een belevenis. Iets wat je zeker een keer gezien moet hebben als je van plan bent om een bezoekje aan Zeeland te wagen. Vlissingen heeft namelijk op alle fronten heel veel te bieden.

In Vlissingen is er echt voor iedereen wel wat te beleven. Of je nu houdt van geschiedenis en cultuur snuiven of dat je een heerlijk terrasje met wat lekkers erbij wilt pakken, Vlissingen biedt het allemaal. Hier kun je een klein voorproefje lezen van wat er allemaal in Vlissingen te beleven valt.

de jachthaven van Vlissingen

Zeeuws maritiem MuZEEum

Wanneer je met kinderen naar Zeeland gaat dan is het Zeeuws maritiem muZEEum echt een hele leuke aanrader om een bezoekje aan te wagen. In dit museum leer je namelijk alles over de geschiedenis van de VOC-periode. Die natuurlijk in Nederland bekend stonden als de gouden jaren. Op een interactieve manier leren kinderen alles over de zeeheld Michiel de Ruyter.
Michiel de Ruyter is een van de grootsten uit de Nederlandse geschiedenis. Dankzij o.a. Michiel de Ruyter werd Nederland een welvarend land en je kunt eigenlijk wel stellen dat de welvaart van tegenwoordig te danken is aan de inzet van Michiel de Ruyter destijds in de tijd van de VOC. En wat leuk is om na afloop het standbeeld van Michiel de Ruyter te bezoeken in Vlissingen.

Het Nollebos

Wanneer je dol bent op de natuur en houdt van het bos dan moet je zeker eens het Nollebos bezoeken. Onder de Zeeuwen is dit bos heel erg bekend. Het is ook heel erg geliefd onder sporters. Er wordt veel gewandeld, maar ook mountainbike tochten kun je heerlijk doen in het Nollebos.
Het Nollebos is het bewijs dat Vlissingen een hele mooie omgeving is waar je niet alleen maar kunt genieten van de zee of de havens maar dat je ook heerlijk in een prachtig bos kunt wandelen. Vlissingen weet op diverse manieren de toeristen te verrassen.

Reptielen zoo Iguana

Een hele leuke bezienswaardigheid in Vlissingen is de reptielen zoo Iguana. Dit is echt een leuk uitje voor jezelf of met de kinderen want er zijn hier echt meer dan 500 reptielen en amfibieën te zien. Het is een leuke manier om meer te leren over deze bijzondere dieren want er is veel te beleven en het is echt interactief wat voor de kinderen ook weer leuk en leerzaam is.


De boulevard van Vlissingen

Vlissingen beschikt over een hele mooie boulevard waar je echt urenlang lekker kunt slenteren en kunt genieten van mooie terrasjes met heerlijke tentjes waar je lekker kunt eten en drinken. Heerlijk om even te kunnen shoppen en gelijk te kunnen genieten van al het moois wat Vlissingen te bieden heeft.
Want de boulevard van Vlissingen is echt een leuke eyecatcher waar meer dan genoeg te beleven is. En het is ook leuk om na een dagje rondstruinen in Vlissingen hier neer te kunnen ploffen. Om even bij te komen van alle avonturen die je in het mooie Vlissingen hebt beleefd.

boulevard van Vlissingen

Vlissingen, voor een heerlijk weekendje aan zee

Wanneer je besluit om er even een paar dagen tussen uit te gaan dan is Vlissingen echt een supermooie plek om even helemaal je hoofd leef te kunnen maken. Want Vlissingen is echt een fantastische stad in Zeeland door de mooie ligging.
En wat ook zo leuk is aan Vlissingen is dat er zo’n enorme diversiteit is. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om langs het strand te wandelen maar dat er ook een heerlijk bos is waar je terecht kunt. Er is meer dan genoeg overnachtingsmogelijkheid en eigenlijk kun je het zelf zo luxe maken als je maar wilt. Dat hangt natuurlijk ook van jouw budget af.

Ook leuk voor een weekendje Zeeland met kinderen

Weekendje aan zee in Zeeland met kinderen boeken? Ook dan is deze stad perfect! Vlissingen is gewoon een leuke stad waar je heerlijk kunt genieten of dit nu alleen is of samen met een partner en kinderen. Er is meer dan genoeg te beleven en daarom is het zeer zeker de moeite van het bezoeken waard.