Watersnoodramp 1953 Zeeland

Op 31 januari en 1 februari 1953 voltrok zich de watersnoodramp.

Deze watersnoodramp werd veroorzaakt door een stormvloed met zeer hoog water en een zware noordwesterstorm stuwde het water van de Noordzee op tot enorme hoogten. Onder andere een groot gedeelte van de provincie Zeeland, de Zuid Hollandse Eilanden en West Brabant liep onder water.Meer dan 1800 mensen verloren op die dagen in 1953 het leven, duizenden dieren vonden de dood en vele huizen werden vernietigd. Tot de dag van vandaag is de watersnoodramp van 1953 één van de grootste natuurrampen die Nederland en met name Zeeland getroffen heeft.

De Deltawerken.

De watersnoodramp van 1953 vormde de directe aanleiding tot de Deltawerken en de aanleg en verzwaring van dijken. In het watersnoodmuseum van Zeeland kan je alles zien over de watersnoodramp. Op 1 februari organiseren het watersnoodmuseum en de Gemeente Schouwen Duiveland een herdenking over de watersnoodramp 1953. De Deltawerken, waaronder de Oosterscheldekering zorgde voor veel veiligheid. Het Deltaplan is een enorm plan om de inwoners van onder andere Zeeland te beschermen tegen hoog water, de zeearmen kunnen worden afgesloten en de veiligheid van de inwoners en toeristen gegarandeerd.

Tijdens je vakantie Zeeland kennis maken met de waterwerken.

Indien u een vakantiehuis in Zeeland hebt gehuurd en Zeeland met de auto, fiets, scooter, boot of motor wilt verkennen, is dat het ideale moment om met eigen ogen te zien wat de waterwerken betekenen. Bezoek Neeltje Jans bij Kamperland en het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Bekijk de Deltawerken met eigen ogen en zie ook wat de NoordZee, Oosterschelde, Westerschelde en Veerse Meer voor een vakantie in Zeeland betekent. een vakantie in Zeeland is genieten van water en zee maar ook een mogelijkheid om een stuk geschiedenis te leren kennen die zijn weerga niet kent.