Educatieve vakantie Zeeland

Zeeland biedt veel mogelijkheden voor een educatieve vakantie.

Wie een vakantie ook ziet als een leermoment. Een periode om ervaringen op te doen, nieuwe feiten te leren kennen en de horizon te verbreden, moet zeker eens kijken naar de educatieve mogelijkheden voor wat betreft een vakantie in Zeeland. Ook voor een groepsvakantie of vakantie met kinderen biedt Zeeland ongekende mogelijkheden.

Deltawerken Neeltje Jans, voor educatie vakantie Zeeland.

Na de waternoodsramp van 1953 in Zeeland zijn de deltawerken gebouwd. Pure noodzaak want Nederland ligt voor het grootste gedeelte onder de zeespiegel. De Deltawerken zijn behalve zeer effectief en noodzakelijk ook zeer indrukwekkend. Duizenden mensen komen per jaar de deltawerken bekijken. Een ander woord voor de deltawerken is de stormvoedkering. Zoals het woord al zegt om de storm en hoog getij te te kunnen keren en ervoor te zorgen dat Nederland niet onder water komt te staan. Voor het educatieve vakantie gedeelte bezoek je het Deltapark Neeltje Jans, hier vind je alles over de geschiedenis van de watersnoodramp 1953, de deltawerken en de historische achtergrond. Een zeer interessant project voor zowel volwassenen als kinderen.

Zeehonden kijken tijdens vakantie in Zeeland.

In Zeeland vind je zeehonden en bruinvissen. Ze leven in de voordelta van de Noordzee, de Westerschelde, Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Op zeehonden safari kun je deze unieke dieren zien. Er zijn twee soorten zeehonden te spotten in Zeeland, de gewone zeehond en de grijze zeehond. In Stellendam vind je een zeehonden opvang die perfect past binnen een educatieve vakantie in Zeeland. Je kunt als je wilt in dit zeehondencentrum een dagje meelopen als vrijwilliger.

Historische steden in Zeeland.

Zeeland heeft veel historische steden zoals Middelburg, Veere, Goes en Zierikzee. Het bezoeken van een oude stad past ook prima binnen het programma van een educatieve vakantie in Zeeland.