Vakantie aan Veerse Meer

Waarom het Veerse Meer ideaal is voor een vakantie in Zeeland.

De meeste mensen die een vakantie Zeeland boeken verblijven in een vakantiehuis aan de Noordzee. Minder bekend is het Veerse Meer, een ideale plek voor rustzoekers, watersporters en mensen die een vakantiehuis in Zeeland willen huren voor een vakantie met kinderen. Maar wat weten we eigenlijk over het Veerse Meer?

Het Veerse Meer is een kunstmatig aangelegd meer met een kustlengte van 55 kilometer. Het heeft een gemiddelde diepte van 5 meter maar op sommige plaatsen is het Veerse Meer maar liefst 25 meter diep. Op dit meer vind je meer dan 13 eilandjes.

Bekende plaatsen aan het Veerse Meer zijn Veere, Kortgene, Kamperland en Wolphaartdijk. Dit zijn allen watersportplaatsen met een eigen jachthaven. Dat maakt een vakantie aan het Veerse Meer ideaal voor watersporters. Ook voor een vakantie met de eigen boot want veel vakantiehuizen en vakantieparken aan het Veerse Meer hebben een eigen jachthaven. Rond het Veerse Meer vindt u 3500 ligplaatsen voor pleziervaartuigen.

Vakantiehuis huren aan het Veerse Meer.

Voor wie een vakantiehuis wil huren aan het Veerse Meer, er zijn vele mogelijkheden. Ook voor een verblijf in een Roompot Vakantiepark. Onder andere vakantiehuizen Veerse Meer in Kamperland, Veere, Arnemuiden, Wolphaartsdijk, ’s Heer Arendskerke, Meliskerke en Lewedorp zijn zeer geschikt voor een watersport vakantie aan het Veerse Meer.

zeilen in Zeeland

Kamperen aan het Veerse Meer.

Ook voor wie een goedkoop vakantieadres aan het Veerse Meer zoekt, zijn er vele mogelijkheden zoals campings aan Veerse Meer. Bekend zijn onder andere Camping ’t Veerse Meer, vakantiepark de Paardekreek, RCN camping de Schotsman in Kamperland.