Fietsroutes in Zeeland

Mooiste fietsroutes van Nederland vind je in Zeeland

Wie een fietsvakantie of fietsweekend in Nederland wil boeken, denkt al snel aan Zuid-Limburg, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Toch liggen in Zeeland geweldige fietsroutes die goed aangeduid worden. Hieronder een overzicht van de, volgens ons, 3 mooiste fietsroutes van Zeeland. En omdat die fietsroutes veelal langs de Zeeuwse Kust leiden, heb je bijna altijd vrij uitzicht over het water. De VVV Zeeland en andere toeristen organisaties hebben suggesties. Ook ideaal voor een fietsvakantie in Nederland voor 50 en 55 plussers.

De mooiste fietsroutes in Zeeland volgens de VVV Zeeland.

Volgens de VVV Zeeland is één van de mooiste fietsroutes die van de Waternoodsroute op Schouwen-Duiveland. Deze fietsroute loopt ook via Ouwerkerk en daar vind je het watersnoodmuseum. Fietsen op Schouwen-Duivenland betekent genieten van de Zeeuwse Kust en vele vergezichten. Deze fietsroute is 60 kilometer lang en loopt via fietsknooppunten en van Bruinisse naar Noordgouwe. Je kunt in Bruinisse via deze website een vakantiehuis huren. Zoek hier je vakantiehuis Bruinisse.

Fietsroute Zeeuws Vlaanderen van Cadzand-Bad naar Retranchement.

Deze fietsroute in Zeeland is ideaal voor mensen die een vakantiehuisje in Cadzand Bad gehuurd hebben. Deze fietsroute gaat namelijk van Cadzand Bad naar Retranchement en onderweg passeer je de mooie kust plaatsen Nieuwvliet Bad, Nieuwvliet, Zuidzande en Sluis. Omdat deze goed gemarkeerde fietsroute in Zeeuws Vlaanderen maar 40 kilometer lang is en je onderweg bij een gezellig restaurant een bakje koffie, thee of lunch kunt gebruiken, is deze bij uitstek geschikt voor senioren of gezinnen waarbij de kinderen nog niet zulke lange fietsroutes kunnen fietsen.

Fietsroute Noord-Beveland.

Deze fietsroute leidt van Colijnsplaat naar Kats. Je fiets langs een fantastische route langs de Oosterschelde en het Veerse Meer dus van de leuke plaats Colijnsplaat ( vlak bij de Zeelandbrug ) naar Kats en kijkt je ogen uit. Vele vergezichten, vogels, jachthavens en zeilboten. Ideaal voor een korte of lange fietsvakantie in Zeeland.

Haal je fietskaarten bij de VVV Zeeland.

tegenwoordig kun je bijna alles downloaden. Ook fietskaarten. Toch is het een goed idee om langs één van de VVV kantoren in Zeeland te fietsen. want er gaat niets boven een echte fietskaart. En bij de VVV Zeeland kunnen ze je informeren over tal van andere zaken zoals evenementen, festivals, Koningsdag en vele andere zaken. De VVV Zeeland kan je ook informeren over het huren van een vakantiehuis Zeeland.