Vakantiehuis kopen in Zeeland

Een vakantiehuis kopen in Zeeland, 11 goede redenen.

Overweeg je een villa, chalet of vakantiehuis in Nederland te kopen? Voor eigen gebruik of verhuur? We geven je 11 goede redenen om te kiezen voor een vakantiehuis Zeeland.

roompot zeeland banner

Reden 1, de ligging van Zeeland is ideaal

Zeeland ligt gunstig voor Nederlanders en voor Vlamingen. De Noordzee, Veerse Meer, Oosterscheld en Westerschelde zijn publiekstrekkers. Dat is één van de redenen om voor de aankoop van een vakantiehuis, chalet of villa Zeeland te kiezen.

heerlijke huisjes aan zee banner

vakantie met familie

Reden 2, de kust is altijd dichtbij

Of je nu vakantie wilt vieren op Walcheren, Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland of Zeeuws-Vlaanderen, de kust is altijd dicht bij.

bungalows aan zee banner

Reden 3, veel zonuren in Zeeland

Wist je dat Zeeland relatief veel zonuren heeft? Gemiddeld zelfs de meeste zonuren van alle provincies van Nederland? Best wel een goede reden om een vakantiehuis Zeeland te kopen. Lees hier over deze zonuren in Zeeland.

Reden 4, relatief waardevast

Vakantiehuizen in Zeeland zijn relatief waardevast. Dat komt mede omdat het aanbod van vakantiehuizen Zeeland gering is en de vraag groot. Daarbij komt dat een eigen vakantiehuis Zeeland kopen gewild is bij Vlamingen, Nederlanders en Duitsers.

familie in particulier vakantiehuis

Reden 5, goede verhuur mogelijkheden in Zeeland

De verhuurmogelijkheden in Zeeland zijn goed. Indien je een vakantiewoning wilt kopen omdat je een goede investering zoekt, zou je best wel eens gelijk kunnen hebben ook al is een en ander koffiedik kijken. Overigens als een vakantiehuis in Nederland van steen is en op eigen grond staat, is het veelal mogelijk een recreatiehypotheek te krijgen. De rente is dan overigens meestal niet fiscaal aftrekbaar. Eigen geld is meestal noodzakelijk. Daarnaast is permanent wonen in je tweede huis in de regel niet toegestaan.

Reden 6, vakantie met huisdier mogelijkheden in Zeeland

In Zeeland heb je veel opties om een vakantie met hond of zelfs paard te boeken. Dat maak de aanschaf van bijvoorbeeld een vakantieboerderij Zeeland interessant. En voor de hondenbezitters, je vindt diverse honden stranden en losloopgebieden in Zeeland

familievilla zeeland buiten eten

Reden 7, historische steden binnen handbereik

Zeeland kent prachtige monumenten steden. Zierikzee, Middelburg en Veere zijn echt geweldig. En, in die historische steden vind je ook nog een veel restaurants, winkels, musea en culturele bezienswaardigheden. Echt een plus om recreatief onroerend goed in het Zeeuwse aan te schaffen.

Reden 8, veel mooie vakantieparken aan Zeeuwse kust.

Je kunt er voor kiezen een vakantiehuis, chalet of watervilla Zeeland op een vakantiepark aan te kopen. Dat heeft wat voordelen ten aanzien van privé gebruik maar bevordert ook zeker de verhuurmogelijkheden. Je kunt via organisaties zoals Roompot te weten komen welke investeringsmogelijkheden er zijn op nieuwe parken. Daarnaast zijn er altijd wel accommodaties op bestaande parken te koop.

Bungalowpark Bos en Duin

Reden 9, goede watersport mogelijkheden in Zeeland

Watersporters kiezen als snel voor een watersportvakantie aan de Friese Meren en met name het Sneekermeer of Overijssel. Zeeland kent ook geweldige watersport mogelijkheden, zeker aan het Veerse Meer. In Zeeland vind je diverse parken met eigen jachthaven en vele watervilla’s en huisjes aan het water. Indien je overweegt een watervilla aan te schaffen, moet je zeker eens kijken naar de investeringsmogelijkheden in Kamperland. En voor de mensen met veel vermogen of investeringsmogelijkheden. Op het nieuwe aan te bouwen park HARBOUR VILLAGE ZILVEREN SCHOR in Arnemuiden worden luxe watervilla’s aangebouwd.

Reden 10, wandelen en fietsen in Zeeland

Nog een goede reden om te investeren in een vakantiehuis Zeeland zijn de goede wandel- en fietsmogelijkheden. Wie eens rond de Oosterschelde heeft gefietst, weet hoe leuk een fietsvakantie Nederland kan zijn. Wie eens aan de kust van Renesse of Burgh-Haamstede heeft gefietst of gewandeld heef vast wel eens zeehonden gespot. Wandelen en fietsen aan de Zeeuwse kust, gewoon gezellig.

fietsen in de duinen

Reden 11, last minute vakantie mogelijkheden Zeeland

Zeeland is de meest populaire provincie voor een last minute weekendje weg Nederland. Indien je een vakantiehuis koopt met doel om te verhuren, is het goed om te weten dat er veel last minute verhuurmogelijkheden zijn.

Aantrekkelijke plaatsen om een villa of vakantiehuis Zeeland te kopen

In Zeeland is het overal vakantie. Indien je echter overweegt om een huisje te kopen, springen er wel een aantal plaatsen als favoriet uit. Iedereen weet wel dat Domburg een geweldige plaats is en dat je ook fijn vakantie viert in de omgeving van Cadzand-Bad of Zoutelande. Maar Zeeland kent ook wat gouden en voor de massa onbekende plaatsen. Kijk eens naar de mogelijkheden een vakantiehuis in de omgeving van Wolphaartsdijk of Bruinisse aan te kopen. Ideaal als je met de boot op vakantie wilt. Of kijk eens naar de mogelijkheden in de omgeving van Westenschouwen als je van de bossen houdt. In Zeeland is er voor ieder wat wils. Het is dan ook een plek om heel vaak naar terug te komen.

gezin met hond op het strand

Vakantiehuis Zeeland huren

Tip, voor je een villa, chalet of vakantiehuis Zeeland kopen gaat, is het zaak om eerst een huisje in je favoriete regio te gaan huren en de omgeving, recreatie- en winkelmogelijkheden goed te leren kennen. En de verschillen tussen de verschillend eilanden is groot. Zo is Walcheren bijvoorbeeld heel anders dan Zuid-Beveland en kan je Zeeuws-Vlaanderen niet vergelijken met Schouwen-Duiveland. Zeker als je een vakantiehuis Zeeland wilt kopen voor vakanties en eigen gebruik, is het zaak om goed en grondig vooronderzoek te doen. Ook over bijvoorbeeld een toekomstige nieuwe kerncentrale in Zeeland of nieuwe windparken in zee.

landal huisje aan de kust banner