10 redenen om een vakantie Zeeland te boeken

Waarom een vakantie Zeeland boeken?

Een vakantie Zeeland boeken, dat geen is goed idee?
Want Zeeland heeft alles. Prachtige kusten, brede en schone stranden, historische plaatsen en veel mogelijkheden voor de vis- en watersport. Tel daarbij op dat een vakantie met hond Zeeland ook genieten is, en je weet waarom een vakantie Zeeland dit jaar een goed idee is. Tip, kijk eens voor je vakantie Zeeland naar de mogelijkheden in de omgeving van het historische plaatse Veere

Last minute vakantie Zeeland boeken?

Zie hier de mogelijkheden een last minute vakantiepark Zeeland of lastminute particulier huisje te boeken.

Particulier vakantiehuisje Zeeland huren.

Indien je een vakantie Zeeland wilt boeken en je hebt behoefte aan rust, veel ruimte en een optimale privacy, kan je het beste een particulier vakantiehuisje Zeeland huren. Er zijn bij ons ook particuliere huisjes Zeeland met sauna en/of jacuzzi te huur.

Je vakantie Zeeland op een vakantiepark aan de kust doorbrengen.

De mooiste vakantieparken van Zeeland vind je in Noord-Beveland, Walcheren en Schouwen-Duiveland. Maar ook in bijvoorbeeld Zuid-Beveland kan je een goedkoop huisje Zeeland op een vakantiepark aan zee huren. En ook langs het Veerse Meer en de Oosterschelde vind je fantastische parken. Soms kan je op de vakantieparken Zeeland een last minute huisje aan het water huren.


Vakantie Zeeland met hond boeken

Voor een vakantie Zeeland met hond boek je een particulier huisje of huurt een accommodatie op een vakantiepark Zeeland met hond. Voor een weekendje Zeeland, midweek of nachtje, kan je natuurlijk ook een hotel Zeeland boeken waar honden zijn toegestaan. Je vindt met name aantrekkelijke hotels met hond Zeeland in de omgeving van Domburg, Burgh-Haamstede en Renesse.

Zeeland, mooiste provincie van Nederland? groepsfoto op het strand Zeeland

Zeeland lijkt ver weg maar is toch dichtbij.

Misschien lees je dit stuk en denk je, Zeeland is een eindje uit de buurt, waarom helemaal naar Zeeland? Nou op zich is Zeeland helemaal niet zo ver weg en het is makkelijk te bereiken. Zelfs al woon je in de nok van Friesland kun je in een paar uurtjes naar Zeeland rijden en even helemaal het gevoel hebben dat je ver weg op vakantie bent.

Vakantie Zeeland, voor iedereen wat wils

Want Zeeland heeft echt een hele hoop te bieden. Er zijn zoveel mooie dorpjes en steden in Zeeland die allemaal stuk voor stuk hun eigen cultuur en bezienswaardigheden hebben, eigenlijk heb je aan één vakantie in Zeeland nooit genoeg. Want er is nu eenmaal heel veel te zien.
Urenlang slenteren langs de prachtige havenplaatsen en de mooie zee stranden en duinen. Of juist heerlijk langs een boulevard of urenlang shoppen in Middelburg. Je kan het werkelijk zo gek niet bedenken of in Zeeland kun je het wel vinden. En vergeet natuurlijk ook het heerlijke eten niet, want die Zeeuwen weten zeker wel wat lekker eten is!

Voor welke doelgroep is een vakantie Zeeland?

Eigenlijk is Zeeland voor elke doelgroep wel geschikt om te bezoeken. Ook voor een educatieve vakantie Zeeland. Of je nou hoogbejaard bent en wilt genieten van de heerlijke frisse zeelucht of je dat je een jong gezin bent met opgroeiende kinderen. In Zeeland valt genoeg te beleven voor alle leeftijden en verschillende interesses. Daarom kun je eigenlijk niet zeggen of er een doelgroep is die niet geschikt is om naar Zeeland op vakantie te gaan. Want iedereen kan op zijn eigen manier van deze mooie Nederlandse provincie genieten. Er is zoveel te zien en te beleven, je hoeft je in Zeeland gewoon niet te vervelen. En dat maakt het ook zo’n prachtige provincie.

Met kinderen een vakantie Zeeland boeken

En zeker als je met jonge kinderen op vakantie wilt naar Zeeland dan kun je daar echt intens genieten van jouw kinderen en de prachtige omgeving. Er zijn leuke educatieve uitjes in Zeeland voor de kinderen maar ook recreatieve. Of wat dacht je van een heerlijk dagje aan het strand met de kinderen? Schelpjes zoeken of heerlijk bootjes kijken. In Zeeland is het allemaal wel mogelijk.

spelen op het strand zeeland

De eilanden van Zeeland

Zeeland bestaat uit allerlei eilanden die zich samen als één geheel tot de prachtige provincie Zeeland vormen. En toch hebben alle eilanden van Zeeland zo weer hun eigen unieke karakter en bezienswaardigheden. De eilanden zijn verbonden met tunnels en op die manier toch heel makkelijk te bereiken met de auto.

Eigenlijk kun je niet echt meer van eilanden spreken doordat de eilanden in verbintenis staan met het vaste land. En het kenmerk van een eiland is dat het geen verbintenis heeft met het vaste land. Maar om het niet te ingewikkeld te maken noemen we het nog steeds eilanden.

Bewoonde en onbewoonde eilanden

In Zeeland vind je diverse soorten eilanden. Zo vind je eilanden die nog bewoond zijn of deels bewoond maar ook eilanden die in de zee opgenomen zijn en niet meer bewoond zijn. Of onbewoonde eilanden zoals het Neeltje Jans eiland die heel erg belangrijk zijn voor de Deltawerken die Zeeland (en Nederland) beschermen tegen het water.


De strijd tegen het water

Want de strijd om het water is al sinds mensenheugenis en het bestaan van Zeeland een aandachtspunt. De Zeeuwen hebben altijd moeten strijden tegen het water. Er was altijd al een dreiging van de zee en het dieptepunt in de Zeeuwse geschiedenis is toch wel de watersnoodramp van 1953 waarbij duizenden mensen het leven hebben verloren.

Maar goed, de eilanden van Zeeland zijn allemaal stuk voor stuk interessant en zelfs al zijn ze onbewoond zoals het Neeltje Jans eiland, hebben ze nog steeds een zeer belangrijke functie. Deze diversiteit maakt Zeeland ook uniek in al haar opzichten. Er ligt zo’n bijzondere en groot stuk van de Nederlandse geschiedenis, dat is ongekend.

Hier lees je meer over de eilanden van Zeeland en wat er te beleven valt. Welke kenmerken het eiland heeft en wat je er kunt doen en zien.

Schouwen-Duiveland

Dit voormalige eiland is een van de meest populaire eilanden onder de toeristen en het bekendste is toch wel de badplaats Renesse. Met name jongeren zijn helemaal gek van Renesse. Dit natuurlijk door de mooie ligging van het eiland maar ook door alles wat er te beleven valt. Want in Renesse kun je genieten van de zee en het strand maar er is ook een heerlijk uitgaansleven.
Maar niet alleen om te feestvieren is Schouwen-Duiveland geschikt maar zeker ook als je komt voor de rust en de natuur want in Schouwen-Duiveland zijn twee prachtige natuurgebieden die echt de moeite van het bezoeken waard zijn. Waar je heerlijk kunt wandelen en kunt genieten van de prachtige omgeving.

Sint Philipsland

Dit kleine eiland van Zeeland heeft een bijzondere geschiedenis. En die geschiedenis is nog steeds zichtbaar in onze tijd. Als je dus komt voor een mooie omgeving die rijk is aan cultuur en geschiedenis dan zit je in Sint Philipsland aan het juiste adres.
En wat mooi is aan het eiland is dat het zo centraal ligt dus je kunt vanuit Sint Philipsland ook heel gemakkelijk andere delen van Zeeland bezoeken. Dat is natuurlijk wel heel erg fijn en gemakkelijk. Want dan je ook makkelijk eens een zijspoor nemen naar een andere plek in Zeeland.

strandhuisjes Vlissingen

Tholen

Als je het hebt over een bijzondere plek in Zeeland dan hebben we het zeer zeker over Tholen want dit is echt een uniek eiland op Zeeland. Samen met Sint Philipsland vormt dit de gemeente Tholen. Maar Tholen is echt een eiland waar je veel kunt beleven en ondernemen. Je kunt eindeloos slenteren door de natuur maar ook genieten van een mooie rondvaart of een heerlijk terras.
Op Tholen hoef je je niet te vervelen. En ook met kinderen is een bezoek aan Tholen echt heel erg bijzonder en leuk. Daar is meer dan genoeg te beleven en te ondernemen ook voor de kleintjes onder ons.


Noord-Beveland

Een heel bijzonder eiland in Zeeland is wel Noord-Beveland. Vooral wanneer je heel erg actief ingesteld bent dan is Noord-Beveland de place to be. Hier kun je echt genieten van sportieve activiteiten zoals wandelen, mountainbiken, wandklimmen, fietsen en tennis. Eigenlijk kun je niets bedenken waarbij je niet lekker actief kunt zijn in Noord-Beveland.

En ook voor gezinnen met kinderen is Noord-Beveland een leuk eiland om naar toe te gaan omdat er zoveel te doen is. Ook qua sportieve activiteiten voor de jeugd. Want hoe makkelijk is het om op vakantie te zijn en dat de kinderen zichzelf wel kunnen vermaken?

Walcheren

Walcheren, is een heel mooi eiland in Zeeland die in het westen van Zeeland te vinden is. Walcheren ligt compleet ingesloten door water. Namelijk door de Noordzee, de Westerschelde, het Sloe en het Veerse meer.
Voor de watersport liefhebber is Walcheren dus echt een walhalla want hier kun je echt eindeloos je hart ophalen aan heerlijke activiteiten op en rondom het water. De kern van Walcheren vormen toch wel Veere, Middelburg en Vlissingen. Samen vormen zij Walcheren.
Walcheren is echt een prachtig eiland die zeker niet aan je lijstje mag ontbreken als je Zeeland wilt bezoeken. Want er is zoveel moois te beleven en ook veel geschiedenis op te snuiven. Dat moet je echt een keer gezien en meegemaakt hebben.

Zuid-Beveland

Tussen de Oosterschelde en Westerschelde ligt het bijzondere eiland Zuid-Beveland. In het oosten van Midden-Zeeland. In Zuid-Beveland bevinden zich vier gemeenten, Borsele, Goed, Kapelle en Reimerswaal.
Met name Borsele is wel een heel bijzonder verhaal want dit was in de Middeleeuwen een zelfstandig eiland van Zeeland. Alleen is Borssele, zoals het oorspronkelijke eiland heet, de strijd tegen de Westerschelde verloren en zo goed als compleet in de zee ondergegaan. Het kleine gedeelte wat nog van het oude Borssele over is, dat is het Borsele zoals we dat nu kennen.
Wanneer je dus Zuid-Beveland bezoekt dan is het ook aan te raden om Borsele te bezoeken. Alleen al om het feit dat je daar een stukje van de geschiedenis van Zeeland terug kunt zien en de strijd tegen het water. Het idee dat het vroeger een zelfstandig eiland was maar dat het zich heeft over moeten geven aan de zee, dat is wel bijzonder en kenmerkt de Nederlandse geschiedenis.

Bijzondere plekken in Zeeland

Eigenlijk is heel Zeeland erg bijzonder en verteld het een bijzondere geschiedenis. De geschiedenis in de strijd tegen het water maar symboliseert het ook de overwinning tegen het water want uiteindelijk is de strijd gewonnen en is het Zeeland van nu een samensmelting van geschiedenis en de toekomst.
Maar toch zijn er een aantal specifieke plekken in Zeeland die echt bijzonder zijn om te bezoeken.

De Oosterscheldekering

Onderdeel van de Deltawerken, en misschien wel het meest belangrijke en ook bekendste. Want de Oosterscheldekering staat nationaal en internationaal bekend en word ieder jaar weer door duizenden toeristen bezocht. De Oosterscheldekering wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd doordat het zo bijzonder en uniek is hoe hier de zee beteugeld wordt.
Want door de jaren heen heeft de mens overal ter wereld geprobeerd de strijd tegen de zee te winnen, zonder succes. Maar in Zeeland is dit gelukt, met de Oosterscheldekering is de zee beteugeld. De Oosterscheldekering is ruim 9 kilometer lang en als het water hoger dan 3 meter boven het NAP komt gaan de schuiven naar beneden waardoor het land beschermd wordt.
Internationaal spreekt men daarom van een achtste wereldwonder en internationaal is Nederland beroemd om zijn waterwerk en hoe het de zee onder controle weet te houden. Het is dus zeker de moeite waard om een bezoekje aan Zeeland te wagen.

boulevard van Vlissingen

Lange Jan

Nee niet de Lange Jan van de Efteling maar de Lange Jan in Middelburg. Voor de echte avonturier is het een leuke uitdaging om deze ruim 200 treden tellende toren te beklimmen. Daar moet je dus wel een redelijke conditie voor beschikken. Anders is het wel een hele kluif. Maar eenmaal boven kun je genieten van een waanzinnig uitzicht over Middelburg!

De vuurtorens

In heel Zeeland zijn een aantal mooie vuurtorens te vinden die zeker het bezoeken waard zijn. Dit is voor kinderen ook heel erg leuk om te doen. Een vuurtoren heeft natuurlijk altijd wel iets magisch. Zeker voor kinderen. En de meeste torens kun je ook van binnen bezoeken waardoor het ook voor kinderen leuk en interactief is.


Mooie stranden in Zeeland

En natuurlijk mogen de stranden van Zeeland ook niet ontbreken. Want in Zeeland zijn er een hoop mooie stranden te vinden zoals een van de bekendste badplaatsen, Renesse. Maar ook het Banjaardstrand is een enorme aanrader om te bezoeken. Dit strand wordt namelijk al jarenlang verkozen tot het schoonste en mooiste strand van Nederland.
Hier kun je genieten van heerlijke wandelingen en het uitzicht op de zee en de duinen. Echt een mooie plek om even heerlijk tot rust te mogen en kunnen komen. Want daar kom je natuurlijk ook voor in Zeeland. Voor de mooie natuur en de rust.

fietsen in de duinen

Het Veerse meer

Uniek in Zeeland is toch wel het Veerse meer. Dit meer gelegen in de gemeente Veere heeft een bijzondere en rijke geschiedenis. Maar ook is er veel te beleven en te zien op het Veerse meer. Vooral de watersportliefhebber kan hier zijn hart op halen. Je kunt er heerlijk waterskiën maar ook duiken, zeilen, surfen en nog veel meer. Boek voor je vakantie Zeeland en de watersport een vakantiehuisje aan het Veerse Meer. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden een huisje aan het water in Wolphaartsdijk te boeken. Maar ook een watervilla Veerse Meer huren in Arnemuiden is een goed idee.
De mogelijkheden voor watersport zijn in Zeeland sowieso eindeloos. Wanneer je dol bent op Watersport dan mag een bezoek aan Zeeland zeer zeker niet ontbreken.